В Римі відбулася благодійна акція солідарності з Україною 26 Травня 2015 12:36

В Римі відбулася благодійна акція солідарності з Україною

24 травня 2015 р. в Римі на території при Соборі Святої Софії відбувся благодійний захід солідарності з Україною. Акцію організував Конгрес Українців в Італії спільно з релігійною асоціацією «Свята Софія». Ініціатором свята стала активістка римської громади Ірина Тепла, яка взяла на себе левову частку організації заходу.

На святі всі присутні могли покуштувати смачні страви української кухні, придбати сувеніри з українською символікою, поспівати українських пісень та потанцювати під запальну національну музику. Декілька видів вареників, голубці, шашлики, капусняк, борщ, грибна юшка, козацький куліш і ще дуже багато смачних страв приготували своїми руками римські українки.

На заході відбулася виставка-продаж картин українських художників в Римі Івана Карася та Ольги Романишин. Всі кошти з реалізації своїх робіт українські митці пожертвують на благодійність для захисників України.

Асоціація «Компас Онлюс» організувала конкурси та пізнавально-розважальну програму для найменших українців Рима. Всі охочі мали змогу повправлятися у стрільбі з лука.

У заході взяли участь працівники посольства України в Італії на чолі з послом Євгеном Перелигіним. Очікуючи в черзі на початок дійства, українські дипломати спілкувалися з людьми, надавали консультації та обговорювали майбутні заходи з громадою.

Всі кошти з благодійного обіду – 2525 – євро будуть передані на потреби потерпілим українцям в зоні АТО, дітям загиблих воїнів.

Українці Рима з Оргкомітету Євромайдан-Рим, Конгресу Українців в Італії та інших організацій із перших днів Майдану проводять щотижневі акції на підтримку України. Щотижня відправляється гуманітарна допомога для бійців АТО та постраждалих мирних жителів.

Особлива подяка за допомогу в організації заходу отцю Марку Семегену, Голові товариства «Святої Софії», та іншим активним учасникам.

Джерело: CREDO