23-й «Пробіг під каштанами»: понад 7500 киян об’єдналися заради щасливого майбутнього дітей 3 Червня 2015 16:40

23-й «Пробіг під каштанами»: понад 7500 киян об’єдналися заради щасливого майбутнього дітей

1 червня, в Міжнародний День захисту дітей, відбувся 23-й щорічний благодійний «Пробіг під каштанами». Цього року понад 7 500 киян вийшли на старт Пробігу, щоб допомогти дітям з вродженими вадами серця. Крім зареєстрованих учасників, захід підтримали сотні гостей. Свою підтримку також висловив київський міський голова Віталій Кличко.

Першими на старт «Пробігу під каштанами» вийшли найменші учасники. Діти від 4 до 14 місяців, які ще не вміють самостійно ходити, подолали 10-метрову дистанцію «Пробігу в ходунках», щоб показати, що бути соціально відповідальним і допомагати іншим можна вже з перших місяців життя. Ведучі Пробігу, Жанна Тихонова та Андрій Доманський (ведучі телеканалу Інтер – генерального медіа-партнера Пробігу-2015), дали старт учасникам, коментували «гонку» та нагородили лідерів – Давида Муджірі, Вікторію Тарасюк і Поліну Шкляр.

О 09:30 відбувся дитячий старт, участь в якому взяли колишні пацієнти Центру дитячої кардіології та кардіохірургії – «Команда здійсненої мрії». Ці діти – реальний доказ того, що спільні зусилля учасників Пробігу дійсно здатні змінити світ іншої людини і подарувати надію на здорове і щасливе життя. У цьому році в складі «Команди здійсненої мрії» бігла 241 здорова дитина.

«Старт дітей і «Команди здійсненої мрії» – це завжди дуже хвилюючий момент. Чим більше нас стає з кожним роком, тим більше відчутна наша допомога, і тим більше вже здорових діток зможуть приєднаєтись до нас у майбутньому. Кожного разу, виходячи на цей старт з дітьми, я, як і тисячі наших учасників, розумію, що, незважаючи ні на що, зупинятись не можна, потрібно продовжувати бігти,» – говорить Ірина Кузнєцова, ініціатор і організатор акції, Президент БФ «Пробіг під каштанами».

«Ця акція – є яскравим прикладом турботи дорослих про малюків, які знаходяться в біді і потребують складних операцй для того, щоб жити повноцінним життям, – зазначив Микола Кулеба, Уповноважений Президента України з прав дітей, який також взяв участь у Пробігу. – Крім того, такі заходи дуже зміцнюють сім’ю, адже батьки бігли разом зі своїми дітьми».

Перед початком спортивних забігів учасники «Пробігу під каштанами» разом з Олександром Рудницьким, фітнес-тренером вищої категорії, ведучим телеканалу Інтер, і ТМ Saucony зробили «Ранкову розминку».

З 10:00 і 10:25 були дані старти для спортсменів і благодійників. Не дивлячись на складність маршруту, учасники показали відмінні результати. Так, переможець забігу, Станіслав Маслов, подолав дистанцію Пробігу (~ 4700 м) всього за 13 хвилин 25 секунд! Як і інші переможці спортивного забігу, Станіслав був нагороджений медалями та кубками «Пробігу під каштанами-2015», грошовими призами, а також призами від Генерального партнера Пробігу-2015 ТМ NUTRILITE та інших партнерів.

Кращі результати серед чоловіків показали:

1 місце – Станіслав Маслов, стартовий №00197, м. Київ. Результат: 13:25
2 місце – Владислав Алімов, стартовий №00159, м. Донецьк. Результат: 13:26
3 місце – Олександр Король, стартовий №10638, м. Кривий Ріг. Результат: 13:28

Кращі результати серед жінок:

1 місце – Валентина Жудіна, стартовий №00155, г. Одесса. Результат: 14:56
2 місце – Ольга Яроцька, стартовий №00203, м.Київ. Результат: 15:43
3 місце – Марія Шаталова, стартовий №00999, г Київ. Результат: 15:55

О 10:10 стартував забіг «Команди мужніх», учасники якого подолали 250 метрів по бруківці заради того, що б ще раз показати, що займатися спортом, брати участь у змаганнях, досягати високих цілей, спілкуватися і насолоджуватися життям можна, не дивлячись ні на що.

Кращі результати в цьому забігу показали:

1 місце – Іван Заміга, стартовий №08314, м. Київ. Результат 1:09
2 місце – Дмитро Васильцов, стартовий №10024, м. Шостка. Результат: 1:22
3 місце – Ігор Бондар, стартовий №10042, м. Київ. Результат: 1:28

 «У цьому забігу не може бути переможених. Кожен день для учасників «Команди мужніх» – це боротьба. І не дивлячись на це, вони виходять на старт «Пробігу під каштанами», демонструючи тим самим силу, волю, і мужність, показуючи гідний приклад усім нам», – розповідає Олена Листопад, Директор напрямку Меблі для дому та офісу меблевої компанії MERX.

У забігу благодійників, а також у церемонії нагородження переможців взяв участь мер Києва і глава КМДА Віталій Кличко: «Останні 15 років на зібрані під час Пробігу кошти купувалося медичне обладнання для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії Міністерства охорони здоров’я України. І, завдяки вам, дорогі співвітчизники, були врятовані тисячі дитячих життів! Тому, виходячи на старт Пробігу, ми сміливо можемо говорити, що своїм прикладом мотивуємо інших, сьогодні – глядачів та вболівальників, у наступному році – учасників Пробігу. Кожен з нас робить неоціненний внесок у безперервність і розвиток Пробігу – одного з основних символів нашого міста».

У благодійному «Пробігу під каштанами-2015» взяла участь 151 корпоративна
команда. Найбільшою командою вже в 7-й раз стала команда NUTRILITE від Amway, якій цього року вдалося зібрати на старті 2 711 учасників. Почесний кубок Пробігу їй вручив Сергій Наумов, Голова Правління Піреус Банку.

«Пробіг під каштанами» – це не просто забіг заради активного відпочинку або демонстрації своїх спортивних досягнень. Його мета – збір коштів для надання допомоги Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України у Києві. Тому справедливо вважати, що кожен учасник Пробігу біжить відразу за двох: за себе і за маленького пацієнта, який зіткнувся з проблемами серця, – вважає Томаш Мурас, генеральний директор ТОВ «Емвей Україна». – Ми всі переживаємо зараз важкі часи, в тому числі і в соціально-економічній сфері. Але навіть під час таких складних періодів критично важливо залишатися вірними загальнолюдським принципам. А це означає докладати ще більше завзяття та об’єднувати наші зусилля для підтримки тих, кому наша допомога необхідна. «Пробіг під каштанами» – це якраз одна з таких ініціатив».

Джерело: БФ «Пробіг під каштанами». Більше фото – за посиланням.