Благодійники із Каліфорнії разом із «Океаном Ельзи» закупили обладнання для українських лікарень 14 Липня 2015 16:51

Благодійники із Каліфорнії разом із «Океаном Ельзи» закупили обладнання для українських лікарень

Гурт «Океан Ельзи» спільно з благодійними фондами Save Lives Together і Nova Ukraine закупили апарати для вентиляції легень, портативні аспіратори і дихальні маски на 23 тисяч доларів для українських лікарень.

Про це «Новини діаспори» поінформували у прес-релізі благодійної організації української діаспори Каліфорнії «Nova Ukraine».

«За кошти від продажу квитків і футболок фондами Save Lives Together і Nova Ukraine було придбано 5 апаратів для штучної вентиляції легень, портативні аспіратори, дихальні маски та мішки», – йдеться в прес-релізі.

З продажу квитків на концерт гурту «Океан Ельзи» у Сан-Франциско, який відбувся 25 лютого, було отримано понад 16,5 тисяч доларів. Фондом Nova Ukraine через продаж футболок на концерті зібрано 563 долари. Фонд Save Lives Together додатково зібрав ще 5,5 тисяч, а також взяв на себе усі витрати із доставки закупленого обладнання в Україну. Загалом було придбано медичне обладнання на суму 22 724 доларів США.

Укомплектовані апарати штучної вентиляції легень будуть передані 4 медичним закладам та організаціям, а саме: станція швидкої медичної допомоги міста Димитров (Донецька область), Центральна районна лікарня у смт. Біловодськ (Луганська область), добровольчий мобільний шпиталь ім М.І. Пирогова та благодійна організація «Реабілітаційний центр Шпиталь Майдану».

За частину коштів буде повністю укомплектовано одну карету швидкої допомоги для станції швидкої медичної допомоги Димитрова.

Джерело: УКРІНФОРМ