Для дітей з Мар’їнки на благодійному аукціоні зібрали 2 мільйони 15 Липня 2015 14:53

Для дітей з Мар’їнки на благодійному аукціоні зібрали 2 мільйони

У ході благодійного аукціону «Мистецтво, що рятує» на допомогу дітям прифронтового селища Мар’їнка було зібрано близько 2 млн грн. На доброчинному заході представили розписані дітьми, волонтерами та відомими художниками ящики від боєприпасів, повідомили Укрінформу в прес-службі Ощадбанку – організатора аукціону, що проходив у вівторок у Києві.

«Ми вирішили вдруге звернутись до рятівної сили мистецтва. Наш перший аукціон «Мистецтво, що рятує» зібрав понад 5 млн. грн. для лікування та реабілітації 50 важкопоранених бійців української армії. Сьогодні деякі з них присутні на нашому аукціоні. Так само тут присутні і благодійники, які минулого разу вчинили гідно, по-людськи і патріотично, зробивши свій вклад у лікування наших бійців, давши їм квиток у нове життя.  Цього разу до нашої ініціативи долучились діти з художніх шкіл, які перетворили ящики з-під боєприпасів на об’єкти мистецтва. Маленькі художники абсолютно щиро виявили бажання допомогти тим, хто сьогодні знаходиться на лінії фронту. У проекті взяли участь і імениті митці. Рефлексії, які відображають те, що вони відчувають, можна побачити в їх творіннях. Усі зібрані на аукціоні кошти будуть передані для гуманітарної місії», – зазначив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

«У Мар’їнці все ще залишається багато дітей, і вони потребують найнеобхідніших речей – їжі, ліків, гігієнічних засобів. Художники, яких ми запросили, негайно погодились взяти участь у проекті. Це 14 топових митців, роботи яких є великою художньою цінністю. Кожен з арт-об’єктів створений з душею і глибокою емпатією», – говорить куратор виставки, керівник агентства Art Management Катерина Тейлор, яка нещодавно повернулась із зони АТО.

За словами волонтера та ідейного натхненника проекту Ірини Солошенко, ящики привезли з фронту, де в них зберігалися зброя та боєприпаси. «Дуже хочеться, щоб вони більше ніколи не знадобились для таких цілей і служили тільки миру. Пам’ятаємо про всіх людей, які там залишились. Ми своїх не кидаємо», – наголосила вона.

Митці – учасники проекту: Олександр Ройтбурд, Ілля Чічкан, Арсен Савадов, Марія Куликівська, Матвій Вайсберг, Ксенія Гнилицька, Євген Самборський, Мирослав Вайда, Назар Білик, Алевтина Кахідзе, Андрій Блудов, Микола Маценко, Юрій Соломко, Олексій Сай, Яна Сєдова.

Організатори аукціону: АТ «Ощадбанк», ГО «Волонтерська Сотня», НКММК «Мистецький Арсенал» і агентство культурних ініціатив Art Management.

Джерело: УКРІНФОРМ