Бізнесмени Луцька влаштували благодійну естафету 16 Липня 2015 12:55

Бізнесмени Луцька влаштували благодійну естафету

У Луцьку триває благодійна акція «Допоможи медичним закладам Волині», в рамках якої благодійники міста забезпечують місцеві лікарні необхідним медобладнанням.

14 липня Волинська обласна інфекційна лікарня у рамках акції отримала від благодійників отримала інфузомат.

Виконувач обов’язків керівника РП «Жіноча Січ» Ольга Граузс розповіла, що ідея такої акції виникла, коли волонтери побачили катастрофічну ситуацію із забезпеченням волинських лікарень. «Ні постільної білизни, ні відповідного обладнання, нічого немає. Як ми можемо розмовляти про якесь українське відродження та майбутнє нації, якщо у нас не буде тих елементарних речей, що в західній медицині є банальністю?», – зауважила вона.

Саме тому у рамках акції «Допоможи медичним закладам Волині» заможні люди допомагають необхідними речами та обладнанням медзакладам та їх пацієнтам і передають естафету благодійності своїм знайомим.

Так, від депутата Луцької міської ради Володимира Никитюка естафета перейшла до колег Євгена Ткачука та Валерія Бондарука, а також директора ПП «ПМК-19» Петра Гордійчука.

Голова сімейного благодійного фонду «Надія – діти України» Ірина Гордійчук передала медичному персоналу Волинської обласної інфекційної лікарні інфузомат – прилад, який дозує ліки для найменших пацієнтів.

«Ми раді допомогти дітям і підтримати цю чудову місію, ініційовану нашими патріотами. Я впевнена, що люди, яким я передам цю естафету, будуть також раді долучитися до акції. Лише згуртувавшись, ми зможемо забезпечити маленьким співгромадянам належне медичне обслуговування, супровід та догляд», – наголосила Ірина Гордійчук і передала естафету благодійності директору групи компаній «Волвест-Груп» Віктору Корсаку, власнику кількох закладів Луцька Андрію Котищуку та фінансовому директору підприємства «Кромберг енд Шуберт Україна» Олександру Шаварському.

До слова, лікар-анестезіолог інфекційної лікарні Павло Сироватка каже, що такі апарати, як інфузомат, украй потрібні. В ідеалі їх мало би бути шість – по одному на кожне ліжко у відділенні реанімації, утім і один такий пристрій – на вагу золота.

Джерело: Волинське агентство розслідувань