Діти українських героїв відпочинуть у Франції 17 Серпня 2015 12:48

Діти українських героїв відпочинуть у Франції

14 серпня 2015 року група українських дітей, чиї батьки загинули або несуть службу у зоні АТО, вирушили на відпочинок до Франції. Організатором поїздки є Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000» за фінансової підтримки компанії «Люм’єр Фарма» та сприяння компанії «Міжнародні Авіалінії України».

Групу складають вісім дітей, батьки яких загинули або несуть службу у зоні проведення АТО з Житомирської області (міста Житомир, Новоград-Волинський, Радомишль). Їх супроводжують представники Фонду «Україна 3000».

Маленькі українці перебувають у Франції на запрошення Асоціації «Французька народна допомога» (Secours populaire français, SPF). Вони будуть відпочивати у міжнародному скаутському таборі в містечку Гревелін, що на півночі Франції, разом з дітьми із різних країн світу.

Центральною подією поїздки стане участь дітей з України у святкуванні 70-річчя SPF. Грандіозне свято відбудеться 19 серпня у Парижі, біля Ейфелевої вежі, у ньому візьмуть участь 70 тисяч дітей із 89 країн світу – саме стільки країн охоплює діяльність французької Асоціації.

Поїздка українських дітей до Франції є першим проектом співпраці вітчизняних благодійників та SPF. Ця організація була створена 1945 року у відповідь на гуманітарну кризу та нестабільність, які панували у французькому суспільстві після закінчення Другої світової війни. Діяльність Асоціації охоплює усі континенти, до її проектів залучено близько 1 мільйона людей по всьому світу. Свою роботу SPF вибудовує на засадах тісної співпраці з місцевими організаціями, що здатні виявити та задовольнити соціальні потреби своєї країни.

У травні 2015 року французькі доброчинці відвідали Україну з метою вивчення поточної ситуації в нашій країні, ознайомлення з діяльністю організацій недержавного сектора та комунальних установ, а також пошуку шляхів співпраці у різних сферах суспільного життя. На разі, у рамках поїздки до Франції, заплановані зустрічі українських та французьких благодійників, у яких візьмуть участь представники Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» та Благодійного фонду «Фонд розвитку Київської обласної клінічної лікарні».

Організатори висловлюють щиру подяку партнерам та меценатам – компанії «Люм’єр Фарма» та Міжнародним Авіалініям України, сприяння яких зробило цю поїздку можливою.

Джерело: МБФ «Україна 3000»