У рамках Фестивалю громадських організацій та ініціатив «Воля громади» діятиме благодійний майданчик 18 Серпня 2015 16:45

У рамках Фестивалю громадських організацій та ініціатив «Воля громади» діятиме благодійний майданчик

22 та 23 серпня 2015 року в Києві на території театру живої історії «Городець Княжий» (с. Троєщина, берег між річкою Десенка та озером Гнилуша) вперше відбудеться етнічно-патріотичний фестиваль громадських організацій «Воля громади».

Формат фестивалю – родинний відпочинок у наметах на природі, гармонійно поєднаний із спілкуванням за напрямками: екологічний, благодійний, дитячий, молодіжний, спортивний, етнічно-патріотичний тощо. Подія має на меті створення вільного і затишного простору для спілкування, платформи для обміну досвідом, пошуку однодумців серед активних громадян – патріотів української землі. Кінцевою метою організаторів є сприяння подальшому об’єднанню зусиль громадських організацій та ініціатив задля створення вільної України шляхом формування свідомого суспільства небайдужих людей.

Благодійний майданчик працюватиме у рамках фестивалю 22 серпня з 14:00. Його організаторами є Благодійний фонд «Сопричастя» та Асоціація благодійників України. До виступів, презентацій і майстер-класів запрошені відомі у благодійному середовищі експерти, які можуть дати благодійникам-початківцям інструментарій та навчити ним правильно користуватися.

Перед слухачами виступатимуть співачка, мисткиня і громадська діячка Анжеліка Рудницька, віце-президент Асоціації благодійників України Олександр Олійник, голова правління Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Марина Антонова, керівник просвітницького благодійного проекту «Обрані діти» Руслан Бахтиєв, виконавчий директор Міжнародного благодійного фонду «Help Young» Рустам Бекназаров, координатор і засновник ГО «Вільний вибір» Тетяна Руденко, продюсер і художник, голова ГО «Джем Толока» Ігор Янчук.

Експерти розкриють низку питань з теорії благодійності, представлять основний інструментарій сучасного благодійника та наведуть корисні приклади з власного досвіду. Серед них – явище благодійності в Україні та світі, способи виміру благодійності, такі як рейтингування благодійних організацій та експертні опитування з метою вивчення динаміки розвитку сектора, ініціація, організація та модерація благодійних проектів, актуальні можливості фандрайзингу, роль відомих особистостей у розвитку та промоції доброчинності, різні сфери докладання зусиль благодійників.

Взяти участь у фестивалі «Воля громад» та долучитися до кола слухачів благодійного майданчика можуть усі бажаючі. Для цього необхідно зареєструватися за посиланням http://vgfest.org/registration/. Оргвнесок складає 50 гривень від організації (кількість представників не має значення). З будь якими запитаннями звертайтеся, будь ласка, до координатора благодійного майданчика Олександра Кривенка, тел.: (063) 241-36-81,
e-mail: [email protected].

Докладніша інформація про фестиваль – за посиланням. http://vgfest.org/.