Понад 30 українських лікарень отримають гуманітарну допомогу від української діаспори з США 20 Серпня 2015 13:16

Понад 30 українських лікарень отримають гуманітарну допомогу від української діаспори з США

Міжнародний благодійний фонд «Кожен може» отримав медичну гуманітарну допомогу від українських діаспор з Вашингтона, Орегона і Техаса. Перші партії гуманітарки вже передані до лікарень прифронтової зони.

Допомога, що ледь вмістилася у три контейнери (два 40-футових і один 20-футовий), містить близько 10 тисяч найменувань медичного устаткування. В основному це матеріали та обладнання для операційних прифронтових лікарень (шовний матеріал, стерильні хірургічні простирадла, рукавички, маски, халати, операційний інструментарій, дренажі, інтубаційні трубки, серветки для ран, ларингоскопи, катетери тощо). Є також обладнання для реабілітації – ходунки, каталки, вертикалізатори.

«Ми дуже вдячні українській діаспорі в США, вони надіслали саме те, що було потрібно. У свою чергу, ми формували запит, ґрунтуючись на заявках лікарень, – коментує координатор БФ «Кожен може» Олена. – Більшість лікарень, які отримають допомогу, – районні. Для них, наприклад, якісний шовний матеріал – на вагу золота. Адже саме тут рятують життя, і оснащення хірургічних залів грає в цьому процесі не останню роль».

Перші посилки вже виїхали до Маріупольської лікарні швидкої медичної допомоги, Маріупольського пологового будинку № 2, Старобельської районної лікарні, Харківської обласної травматології – туди, де «найспекотніше». На черзі – лікарні Артемовська, Селідова, Слов’янська та інших.

Такого обсягу медичних витратних матеріалів достатньо, щоб повністю забезпечити лікарні прифронтової зони. А ось на який термін вистачить цієї партії, сказати складно: залежить від інтенсивності надходження поранених.

За інформацією МБФ «Кожен може»