На благодійному ярмарку в Долині збирають кошти для дітей, батьки яких воюють на Сході 11 Вересня 2015 13:59

На благодійному ярмарку в Долині збирають кошти для дітей, батьки яких воюють на Сході

Благодійна ініціатива «Діти допомагають дітям» за підтримки Будинку дитячої та юнацької творчості міста Долина провела ярмарок з продажу дитячих виробів. Виручені кошти будуть передані дітям, батьки яких загинули або воюють на сході України. Вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості пропонують відвідувачам ярмарку придбати патріотичні сувеніри та прикраси власного виробництва.

Організатор благодійного ярмарку, культорганізатор Будинку дитячої та юнацької творчості Лілія Галюк повідомила, що зібрані кошти розподілять між родинами двох військових. Частина коштів буде передана дітям загиблого бійця, а інша – дітям, батько яких знаходиться у зоні бойових дій.

«Благодійна діяльність вихованців Будинку дитячої та юнацької творчості не є разовою. Благодійністю дітки займаються впродовж багатьох років, раніше кошти  збирали на лікування хворих дітей, тепер на допомогу сім’ям наших військових, – розповідає організаторка. – Сьогоднішня акція «Україна – це ми, ми – це Україна» – це другий фронт у боротьбі з зовнішнім ворогом».

Також у рамках акції усіх охочих запрошували до участі у майстер-класах з рукоділля, що організували вихователі та підопічні Будинку дитячої творчості.

Доброволець батальйону «Айдар», волонтер Андрій Стандіо впевнений, що такі акції пробуджують у дітях небайдужість до тих подій, що відбувається у нас в державі. «Будинок дитячої та юнацької творчості показує, що наші діти не тільки витрачають час на комп’ютери, телефони, але й працюють своїми руками. Вони з радістю долучаються до благодійних заходів з допомоги дітям, батьки яких знаходяться у зоні бойових дій. Дуже приємно, що так багато дітей долучились до нашої акції», – говорить Андрій.

Акція «Україна – це ми, ми – це Україна» проводиться вже вдруге. Першого разу волонтери спільно з дітьми зібрали майже чотири тисячі гривень для бійця Романа з села Яворів, який був тяжко поранений у зоні бойових дій. Сьогодні організатори сподіваються зібрати не менше коштів.

Джерело: Тримай курс