Благодійний Х Аукціон надій «Працюй, зберігай, примножуй!» 28 Жовтня 2015 15:39

Благодійний Х Аукціон надій «Працюй, зберігай, примножуй!»

30 жовтня 2015 року о 17:00 у Львові у Музеї етнографії та художнього промислу (просп. Свободи, 20) відбудеться ювілейний Х Аукціон надій, гасло якого «Працюй, зберігай, примножуй!».

За словами голови координаційної ради Ірини Богайчук, за результатами аукціону студенти планують відновити скульптурну композицію «Рільництво. Ощадність. Промисловість», що з 1891 року прикрашає Львівський музей етнографії та художнього промислу. Скульптуру, створену Леонідом Марконі, називають ще «львівською статуєю Свободи» через схожість зі знаменитою Статуєю Свободи у Нью-Йорку. Цінна пам’ятка архітектури вже понад сто років не реставрувалася. За попередніми обрахунками вартість проекту становитиме близько 1 мільйон грн.

Скульптура Ощадності – символ мудрості та розважливості народу, його уміння власною працею не тільки домогтися добробуту й поступу в рідній країні, помагати нужденним. Студенти прагнуть не лише відновити історичну перлину Львова, а об’єднати зусилля усіх небайдужих задля збереження історії, відродити та популяризувати ідею ощадності, єдності та взаємодопомоги в Україні, започатковану митрополитом Андреєм Шептицьким, 150-річчя з дня народження якого ми вшановуємо у цьому році.

Нагадаємо, започаткований у 2006 році благодійний проект «Аукціон надій» – дворазовий переможець Національного конкурсу «Благодійна Україна» – сьогодні є однією з наймасштабніших молодіжних доброчинних акцій в Україні. За 9 років зібрано понад 2 млн. грн. та здійснено дев’ять вагомих добрих справ.

Акредитація журналістів до 30 жовтня 2015 р. до 12:00. Реєстрація з 16:30 до 17:00 за адресою: просп. Свободи, 20, м. Львів.

Джерело: Громадський простір