300 тисяч гривень зібрали студенти УБС для порятунку статуї «Ощадність» у Львові 2 Листопада 2015 21:40

300 тисяч гривень зібрали студенти УБС для порятунку статуї «Ощадність» у Львові

300 тисяч гривень – такий фінансовий результат центрального заходу традиційної благодійної акції студентів Університету банківської справи, яка має назву «Аукціон надій». Десята, ювілейна подія проходить під гаслом «Працюй, зберігай, примножуй!». 30 жовтня 2015 року прихильники УБС, шанувальники мистецтва та благодійності зібралися у Львівському музеї етнографії та художнього промислу.

Аукціон пройшов як у форматі «тихих» торгів, участь у яких взяли близько 90 осіб (серед яких впливові бізнесмени, банкіри, меценати), так і відкритих змагань. Також на заході пройшла безпрограшна лотерея, призами якої стали вишукані картини та композиції.

На торгах з молотка пішло 30 лотів від відомих українців, серед яких – композиція з гривневих купюр від Голови НБУ Валерії Гонтарєвої, картина «Карпатський пейзаж» від відомого художника Сергія Онищенка, бурштинова ікона від Голови Наглядової ради МБФ «Україна 3000» Катерини Ющенко, футболка від відомого українського дизайнера Оксани Караванської, картина-інсталяція «Вічний поклик» з автографами актриси Ади Роговцевої від президента благодійного фонду «Камелія» Маргарити Січкар тощо. Найдорожчими проданими лотами стали картина «Кропивник» із особистої колекції Верховного архієпископа Києво-Галицького, митрополита Київського – предстоятеля Української греко-католицької церкви Блаженнішого Святослава (20 тисяч гривень) та картина «Осінь. Червоне дерево» Петра Сипняка (13 тисяч гривень).

Найбільше розчулив присутніх лот від вихованців Харківського спеціального навчально-виховного комплексу для дітей із вадами слуху – картина-батік «Ліричний настрій». Для цих дітей студенти Університету банківської справи облаштували реабілітаційний кабінет у рамках п’ятого Аукціону надій у 2011 році.

Численну колекцію лотів прикрасила новинка Форуму видавців 2015 року – дизайнерська футболка з елементом вишивки та розписом люмінофорною фарбою, яка світиться вночі, від дизайнера одягу Оксани Караванської, та ще одна її робота – «Стильна книжка для панянки».

«Аукціон надій» – масштабний щорічний благодійний захід, який проводять студенти Університету банківської справи задля вирішення нагальних проблем у різних сферах суспільного життя України. Мета Х Аукціону надій – збір коштів для відновлення скульптурної композиції «Рільництво. Ощадність. Промисловість», що з 1891 року прикрашає Львівський музей етнографії та художнього промислу. Скульптуру, створену Леонідом Марконі, називають «львівською статуєю Свободи» через схожість зі знаменитим монументом у Нью-Йорку. Цінна пам’ятка архітектури вже понад сто років не реставрувалася. За попередніми підрахунками, вартість проекту – близько 1 мільйона гривень.

За інформацією прес-служби УБС