«Шедеври світової пластики» на підтримку Мистецького Арсеналу 3 Листопада 2015 12:12

«Шедеври світової пластики» на підтримку Мистецького Арсеналу

Протягом місяця, із 6 листопада до 6 грудня 2015 року, в Києві у «Мистецькому Арсеналі» триватиме масштабна виставка «Шедеври світової пластики».

В експозиції будуть представлені роботи всесвітньо відомих митців – Едґара Деґа, Пьєра-Огюста Ренуара, Поля Гогена, Амадео Модільяні, Пабло Пікассо, Сальвадора Далі та інших. Їхні імена знає кожен, їхніми творами захоплюється не одне покоління шанувальників візуального мистецтва.

«Виставка «Шедеври світової пластики» матиме благодійний характер. Команда «Мистецького Арсеналу» хоче вкотре нагадати про потребу спільної участі у створенні та побудові найбільшого музею країни європейського рівня. Тому ми запрошуємо не просто подивитися на скульптури видатних митців, серед яких Огюст Роден, Пабло Пікассо, Альберто Джакометті, а й придбаним квитком засвідчити співучасть у розбудові «Арсеналу». Ми переконані, що велике мистецтво допоможе і нам на шляху до великої української мрії – збагатити національний культурний простір музеєм, гідним справжніх шедеврів», – розповіла Наталія Заболотна, генеральний директор «Мистецького Арсеналу».

Виставка «Шедеври світової пластики» охоплює періоди експериментів з формою, коли епатаж і пошук нових творчих методів гармонійно поєднувалися заради народження іншої пластики. Роботи Альберто Джакометті, Генрі Мура, Олександра Архипенка, Костянтина Бранкузі, Осипа Цадкіна представляють строкате тло розвитку скульптури XX століття: від постімпресіонізму до абстракціонізму, від ар-деко до кубізму, від сюрреалізму до примітивізму…

Команда «Мистецького Арсеналу» запрошує відвідувачів ознайомитися зі скульптурними творами справжніх геніїв, відкрити для себе нові творчі грані добре відомих художників, дізнавшись про них як про не менш обдарованих скульпторів.

Джерело: Київ 1