Здорові дитячі серця – за долоньку 5 Листопада 2015 8:51

Здорові дитячі серця – за долоньку

1 листопада 2015 року у закладах «МакДональдз» в Україні розпочалась 14-та щорічна благодійна програма «Долонька Щастя». Зібрані кошти будуть спрямовані на придбання сучасної наркозно-дихальної станції для дитячої кардіохірургії Національного інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М.Амосова.

Програма «Долонька Щастя» триватиме у закладах мережі впродовж місяця з 1 по 30 листопада. Долучитися до збору коштів та допомогти дітям можна одразу кількома способами:

1. Придбати у закладах «МакДональдз» акційний сувенір – спеціальні листівки-«долоньки», магніти та дитячу книгу «Книга баванок, або історії чарівного Тойто».

2. Зробити онлайн-внесок;

3. Придбати будь-яку продукцію у «МакДональдз» та сплатити за допомогою картки MasterCard® – 1 гривня з кожного сплаченого таким чином замовлення буде перерахована на благодійність.

У процесі вибору обладнання, яке буде придбане в результаті проведення програми, компанія консультувалась з фахівцями та експертами у медичній галузі. Вони підтвердили, що придбання сучасної наркозно-дихальної станції є вкрай важливим як для роботи Інституту серцево-судинної хірургії ім.М.М.Амосова, так і для розвитку української дитячої кардіохірургії загалом. «На разі в інституті ми використовуємо морально застарілий наркозний апарат, який вже давно вичерпав свої ресурси. Нова наркозно-дихальна станція зможе допомагати тисячам дітей, адже завдяки їй ми зможемо робити складні операції навіть недоношеним немовлятам», – каже Сергій Сіромаха, головний лікар національного Інституту серцево-судинної хірургії ім. М.М.Амосова.

Благодійна програма «Долонька Щастя» – одна з найвідоміших і найрезультативніших в Україні акцій, яка має на меті допомогу дитячим медичним закладам та розвиток культури індивідуальної благодійності в Україні загалом. Програма, яку раніше Україна знала під назвою «День Щастя», у 2015 році отримала назву «Долонька Щастя». У фонд програми «Долонька Щастя» будуть спрямовані кошти від продажу акційних сувенірів за винятком ПДВ та собівартості. Партнерами програми цього року виступили платіжна система MasterCard®, АТ «Ощадбанк», видавництво «Глоуберрі Букс».

З 2005 року оператором зібраних під час програми коштів є Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000». Відкритий конкурс на закупівлю наркозної станції та монітора пацієнта вже оголошено. Компанії – постачальники медичного обладнання запрошуються до участі у конкурсі, який триває до 12 листопада. Докладніша інформація – за посиланням http://www.ukraine3000.org.ua/today/todnews/8501.html

Інформація про щоденний збір коштів та підсумкова сума будуть оприлюднені на сторінці програми «Долонька Щастя» http://mcdonalds.ua.

Джерело: МБФ «Україна 3000»