В Івано-Франківську відбудеться благодійний концерт, на якому збиратимуть кошти на ремонт органу 24 Листопада 2015 10:20

В Івано-Франківську відбудеться благодійний концерт, на якому збиратимуть кошти на ремонт органу

8 грудня в Івано-Франківську відбудеться благодійний концерт «Музика крізь століття», на якому збиратимуть кошти на ремонт органу в костелі Царя Христа.

Ідея належить студентці національної музичної академії імені Чайковського та Івано-Франківського національного медичного університету Інні Калугіній, яка раніше ініціювала благодійні концерти зі збору коштів на лікування пораненого кіборга з Калуша Станіслава Стовбана та створення виїзного відділення хоспісу. Теперішню ідею підтримали ректорат медуніверситету, де Інна навчається на фармацевтичному факультеті, обласна філармонія, яка безкоштовно надає приміщення, управління культури, національностей та релігій ОДА.

Кошти, зібрані на концерті, підуть на ремонт єдиного в Івано-Франківську органу, що знаходиться у костелі Царя Христа. До участі у концерті охоче зголосилися солісти Інна Калугіна, Віра Бойчук, Олександр Семчук, Сергій Слижук, Ольга Банашек, Ольга Павлюк, Діана Цимбрикевич, академічний камерний оркестр «Гармонія нобіле», струнний ансамбль «Квадро корде». У програмі – твори західноєвропейських композиторів епох бароко, класицизму та романтизму – Баха, Генделя, Моцарта, Шуберта, Верді. Це дійсно музика крізь століття – від органу до клавесину і сучасного фортепіано.

Організатори концерту запрошують усіх долучитися до доброчинної справи.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК «Карпати»