Перша благодійна кулінарна школа запрацювала у Кропивницькому 3 Серпня 2016 12:49

Перша благодійна кулінарна школа запрацювала у Кропивницькому

У Кропивницькому вже друге заняття для кухарів-аматорів провела непрофесійна кулінарна школа «Food School». Особливістю школи є не лише серія майстер-класів з базовими рецептами різних домашніх страв, а й благодійна мета – допомогти дітям та усім тим, хто потребує підтримки небайдужих.

«Ідея в тому, щоб дати базовий рецепт і варіанти його приготування. У результаті з цього можна вдома приготувати ще з десяток страв. Невід’ємною частиною нашої школи є благодійність, адже за прибуток від майстер-класів ми купуємо необхідні речі тим, хто того потребує. Також ми будемо запрошувати людей з різних організацій, які не можуть собі дозволити відвідати подібні майстер-класи», – розповідає кулінар школи Галина Артеменко.

Навчання у школі проводитиметься тематичними блоками. На разі можна навчитись готувати просту домашню випічку (мафіни, кекси, тарти), згодом кулінари візьмуться за пасти, соуси, салати, страви національних кухонь.

Кожен майстер-клас, що зазвичай проходить у вихідні, відвідує семеро учасників. Це дає можливість кожному спробувати приготувати ту чи іншу страву, у тому числі власними кухонними приладами, аби потім, як-то кажуть, якщо голова забуде, то руки згадають.

«Ми організовуємо заняття так, щоб кожен міг змішати інгредієнти власноруч, відчути ті чи інші особливості рецептів. Демонстраційний формат дозволяє зібрати більше людей, однак це нецікаво людям. Коли ти прийшов і змішав усе сам, це все залишається на якомусь тактильному рівні. Повторити не буде проблем», – пояснює Галина Артеменко.

На разі за кошти, що збираються на майстер-класах, організатори кулінарної школи закуповують шкільне приладдя для місцевого Центру соціально-психологічної реабілітації дітей. Майстер-класи планують проводити на постійній основі і надалі допомагати іншим організаціям.

Кулінар Галина Артеменко та менеджер проекту Ірина Іванова сподіваються, що таким чином допоможуть не одній людині і водночас створять у місті першу непрофесійну кулінарну школу.

Джерело: gre4ka.info