Брифінг: «Ангели добра чекають своїх доброчинців. Визначення переможців 2017 року Національного конкурсу «Благодійна Україна» 11 Січня 2018 15:23

Місце: Український кризовий медіа-центр (Український дім, вул. Хрещатик, 2, поверх 2)

Час: 18.01.18 о 10:00-10:30

18 січня 2018 року в Українському кризовому медіа-центрі (Український дім. вул. Хрещатик, 2; поверх – 2) відбудеться брифінг: «Ангели добра чекають своїх доброчинців. Визначення переможців 2017 року Національного конкурсу «Благодійна Україна».

У брифінгу візьмуть участь керівники конкурсу, які повідомлять про основні засади, правила та організацію конкурсу, а також розкажуть про особливості оцінювання заявок Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2017», його часові рамки, проведення нагородження та ситуацію з участю регіонів на сьогодні.

Рішенням Засновника цього року заявки на участь у конкурсі «Благодійна Україна» приймаються до 15 лютого 2018 року. Нагородження переможців та номінантів своєрідним «Оскаром» у благодійній сфері – «Ангелом добра» традиційно відбудеться навесні, а саме 22 березня 2018 року в колонній залі КМДА. Переможців на загальнодержавному рівні визначатимуть в п’ятнадцятьох  основних, трьох індивідуальних та трьох спеціальних номінаціях:

Основні колективні номінації:

1.Благодійність великого бізнесу.

2. Благодійність середнього бізнесу.

3.Благодійність малого бізнесу.

4.Корпоративна благодійність.

5.Колективне волонтерство.

6.Всеукраїнська благодійність.

7.Регіональна благодійність.

8.Благодійність в охороні здоров’я.

9.Благодійність в освіті та науці.

10.Благодійність в культурі та мистецтві.

11.Благодійність в соціальній сфері.

12.Благодійність в захисті України.

13.Благодійність неурядового сектору.

14.Молодіжна та дитяча благодійність.

15.Благодійна акція.

Індивідуальні номінації:

1. Громадянська благодійність.

2. Меценат року.

3. Волонтер року.

Спеціальні номінації:

1. Народний благодійник. 

2. Благодійність у медіа. 

3. Допомога з-за кордону. 

У рамках Всеукраїнського конкурсу також проходять і регіональні етапи конкурсу. Регіональні конкурси «Благодійної України – 2017» стартували у таких областях: Львівська, Одеська, Хмельницька, Житомирська, Миколаївська, Херсонська, Київська, Вінницька та Буковина.

Проведенням, презентацією, популяризацією та обранням переможців конкурсу «Благодійна Україна» займаються керівні органи: Організаційний комітет, Наглядова рада, Національна експертна рада, Медіа-рада та Ділова рада. На сьогодні відомі імена та прізвища тих, хто очолив та увійшов до складу керівних органів, які щорічно формує Асоціація благодійників України.

Спікерами четвергового брифінгу стануть голови керівних органів:

  1. Олександр Максимчук – президент Асоціації благодійників України, Голова організаційного комітету. Розповість про організацію та підготовку, часові рамки та умови цьогорічного конкурс та його спеціальні номінації.
  2. Анжеліка Рудницька– співачка, мисткиня, журналіст, волонтер, громадський діяч, Голова Наглядової ради. Поділиться з усіма про представництво інтересів конкурсу в органах державної влади, ЗМІ, громадських та бізнесових колах.
  3. Марина  Криса – президент Благодійного фонду «Приятелі дітей», Голова Національної експертної ради. Повідомить про особливості оцінювання заявок, визначення переможців конкурсу.
  4. Лариса Мудрак – віце-президент Асоціації благодійників України, журналіст, медіа-експерт і волонтер, Голова медіа-ради. Розповість про ситуацію інформаційної підтримки конкурсу у ЗМІ та про особливості визначення кращих благодійних ініціатив та проектів у сфері ЗМІ, як спеціальної номінації «благодійність у медіа».
  5. Володимир  Демчак – президент  «Української торгово-промислова конфедерації», Голова Ділової ради. Виступить із повідомленням про популяризацію конкурсу та благодійності у діловому середовищі, партнерів конкурсу та про оцінювання номінантів у визначенні переможців у 3-х номінаціях бізнесу, корпоративної благодійності та меценату року.

Історія конкурсу: Національний конкурс «Благодійна Україна» –  щорічний Всеукраїнський конкурс, заснований Всеукраїнською благодійною організацією «Асоціація благодійників України» з метою розвитку ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик. Конкурс розпочав свою історію у 2007 році, а в форматі «Благодійна Україна» – проводиться з 2012.  У листопаді 2017 році стартував 11-й, а в рамках «Благодійна Україна» – 6-й Національний конкурс.

Запрошуємо до участі у брифінгу представників медіа, журналістів, благодійників, громадськість.

Наперед завдячуємо вашій інформаційній підтримці та популяризації конкурсу.

Чекаємо ваших заявок та акредитації. Нехай про те добро, яким Ви ділитесь дізнаються усі!.

P.S. Брифінг транслюватиметься онлайн на сайті УКМЦ – http://uacrisis.org/ru/stream. Додаткову інформацію про конкурс можна отримати на офіційному сайті www.blagoukraine.org  або в Оргкомітеті конкурсу: Оксана Лобко, тел. +38 (067) 1640411, електронна пошта: [email protected].