Відбувся брифінг: Ангели добра чекають своїх доброчинців 18 Січня 2018 15:14

Відбувся брифінг: Ангели добра чекають своїх доброчинців

Сьогодні, 18 січня, в Українському кризовому медіа-центрі відбувся брифінг «Ангели добра чекають своїх доброчинців. Визначення переможців 2017 року Національного конкурсу «Благодійна Україна».

У брифінгу взяли участь Олександр Максимчук – президент Асоціації благодійників України, Голова Оргкомітету конкурсу; Анжеліка Рудницька – Голова Наглядової ради конкурсу; Лариса Мудрак – віце-президент Асоціації благодійників України, Голова медіа-ради конкурсу; Володимир  Демчак – Голова Ділової ради конкурсу; Сергій  Фоменко – член Наглядової ради конкурсу.

Президент Асоціації благодійників України та Голова оргкомітету конкурсу – Олександр Максимчук розповів про організацію та підготовку конкурсу у 2018 році, його часові рамки та умови проведення конкурсу. Зокрема, зазначив, що заявки на конкурс приймаються до 15 лютого 2018 року, сама церемонія нагородження відбудеться 22 березня у Київській міській державній адміністрації. Цьогоріч збільшилася кількість регіональних конкурсів: з 6-ти областей до 10-ти. Регіональні конкурси «Благодійної України – 2017» стартували у таких областях: Львівська, Одеська, Хмельницька, Житомирська, Миколаївська, Херсонська, Київська, Вінницька, Харківська та Буковина. Уже відомі дати проведення церемоній нагородження 2-ох регіональних конкурсів: 16 березня 2018 року «Благодійна Миколаївщина» та 14 березня 2018 року «Благодійна Буковина» (місто Заставна). Учасники у цьому році можуть взяти участь у  п’ятнадцятьох колективних, трьох індивідуальних та трьох спеціальних номінаціях. Також Олександр Максимчук розповів про те, що сформовані керівні органи Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2017», а саме: Організаційний комітет, Наглядова рада, Національна експертна рада, Медіа-рада та Ділова рада.

Анжеліка Рудницька – співачка, мисткиня, журналіст, волонтер, громадський діяч, Голова Наглядової ради привітала усіх з часом зимових див, мрій та сподівань. Зазначила, що саме у цей час «янголів стає більше», люди роблять більше добрих справ. А. Рудницька розповіла про склад Наглядової ради конкурсу та нових представників у ній. Зокрема, у цьому році до Наглядової ради приєдналися акторка та волонтер – Ірма Вітовська і засновниця ГО «Міжнародний альянс братської допомоги», волонтерка – Вікторія Воронович. Анжеліка Рудницька згадала також про бурштинового «Янгола добра» – нагороду, що вручають на церемонії нагородження переможцям конкурсу. 

Віце-президент Асоціації благодійників України, журналіст, медіа-експерт і волонтер та Голова медіа-ради – Лариса Мудрак розповіла про Медіа-раду та її склад. Також наголосила на спеціальній номінації – «Благодійність у медіа», розповіла про важливість існування даної номінації. Голова медіа-ради також згадала про те, що Національний конкурс «Благодійна Україна» має уже довгу історію, що робить його вже традицією серед українських конкурсів.

На брифінгу був присутній співак, лідер музичного гурту «Мандри» та член Наглядової ради конкурсу – Сергій Фоменко. Фоменко розповів про номінацію конкурсу «Допомога з-за кордону» та її актуальність. Він поділився власним досвідом співпраці та спостереженнями за розвитком благодійності в Україні та за кордоном: «Через війну дуже активізувалась українська благодійність всередині країні і ззовні. Я брав участь у багатьох подіях, які організовує українська діаспора. Вони насправді роблять дуже велику роботу. Завдяки їхній потужній активності і більшим фінансовим можливостям адресна допомога на різні потреби в Україні через допомогу закордонних українців зросла у рази».

Володимир  Демчак – президент  «Української торгово-промислова конфедерації» та Голова Ділової ради конкурсу виступив із повідомленням про популяризацію конкурсу та благодійності у діловому середовищі,  наголосив на тому, що бізнес багато чого робить для благодійності і активно займається благодійною діяльністю, проте робить це тихо. Тому, важливо завдяки конкурсу «Благодійна Україна» популяризувати добрі справи, які робить бізнес в Україні. Ділова рада конкурсу займається оцінкою конкурсних заявок у 3-х номінаціях бізнесу, корпоративної благодійності та меценату року.

Оргкомітет конкурсу ще раз наголосив про актуальність підготовки та заповнення заявок на цьогорічний конкурс.

Кінцевий термін подачі заявок – 15 лютого 2018 року. Заявку можна завантажити за лінком: http://blagoukraine.org/ukr/about.html . Заповнену заявку та додаткові матеріали до заявки надсилайте на електронну адресу: [email protected]
На сайті конкурсу: http://blagoukraine.org/ можна знайти всю необхідну інформацію та слідкувати за перебігом конкурсу.
Детальніша інформація за телефоном Оргкомітету Конкурсу: 067-16-404-11.

Відео та фото взято з сайту УКМЦ