Україна відзначає День усиновлення 30 Вересня 2011 10:52

В останній день вересня, в день великого православного свята, Дня святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії, Україна відзначає День усиновлення.

З кожним роком в Україні зростає кількість сімей, які бажають взяти обділеному батьківською ласкою дитину – суспільство стає гуманнішим і чуйнішими до болю інших людей. Сьогодні не існує проблеми з усиновленням дітей у віці до 5 років, навпаки, є черга у тисячу родин на усиновлення.

Але проблем тут ще дуже багато.

Більш складна ситуація з усиновленням дітей старшого віку. Зокрема, дітей-сиріт у віці після 11 років набагато більше, ніж бажаючих всиновити їх (з 31 тисячі 186 дітей, що потребують усиновлення, 1 тисяча 670 – діти до 3 років, решта – старші 3 років).

За статистикою, в Україні щодня народжується до 1400 немовлят, до 50 залишаються сиротами, а усиновляють щодня 60. Водночас 4 роки тому залишалося на 15-20 сиріт більше, ніж усиновляли.

За даними на сьогодні, співвітчизники усиновили 35 тисяч юних українців, понад 62 тисяч дітей виховуються в сім’ях опікунів, близько 8 тисяч дітлахів мають можливість кожен день притискатися до мами і батька в прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу.

Джерело: «БРІЗ» – Івано-Франківські новини