10 жовтня в Одесі стартує благодійний проект «Скарбничка Добрих Надій» 30 Вересня 2011 14:25

З 10 по 20 жовтня 2011 року планується проведення Другого етапу Обласної благодійної акції «Скарбничка доброї надії» за участю учнів і співробітників загальноосвітніх і вищих навчальних закладів м. Одеси та Одеської області.

Акція ініційована БФ «Парус надії» та проводиться за підтримки одеської мерії.

Мета проекту:

  • привернення уваги широких верств громадськості Одеси та Одеської області до проблем дитячої онкології і допомоги онкохворим дітям та їхнім родинам;
  • привернення уваги до збору допомоги для фінансування належного лікування онкохворих дітей, забезпечення доступності надання благодійної допомоги для бажаючих надати посильну благодійну допомогу;
  • сприяння вихованню співчуття і небайдужості до проблем інших людей у підростаючого покоління.

Перший етап обласної благодійної акції «Скарбничка Добрих надій» пройшов 18-26 квітня 2011 року. За підсумками акції зібрано 158 086 грн. 23 хворих дитини отримали конкретну адресну допомогу. Всі зібрані кошти витрачені на придбання лікарських засобів і проведення досліджень дітям-пацієнтам відділення онкогематології ООДКЛ.

Учасники проекту:

  • учні навчальних установ Одеси та Одеської області (учні загальноосвітніх шкіл, центрів творчого розвитку тощо), які висловили бажання взяти участь в акції, та їхні батьки,
  • співробітники освітніх установ Одеси та Одеської області.

В усіх освітніх установах Одеси та Одеської області, які погодилися взяти участь у проекті, будуть розміщені плакати з описом акції «Скарбничка Добрих Надій». Класні керівники і педагоги проведуть роз’яснювальну роботу, закликаючи дітей відгукнутися на прохання про допомогу онкохворим дітям і принести кошти зі своїх скарбничок у школу в призначений день. Для збору принесених грошей будуть використані загорнені трилітрові банки із прорізом у кришці, оформлені наклейкою акції.

Акція почнеться з понеділка, 10 жовтня, і продовжиться до 20 жовтня. В останні дні акції зібрані кошти із зазначенням номера школи (класу) передаються у найближче до школи відділення банку, де співробітники банку в присутності комісії в складі представника райвно, батьків (за бажанням) і місцевих ЗМІ, перерахують зібрані гроші і зафіксують підсумкову суму в спеціальному акті. Зібрані кошти цільовим платежем будуть перераховані на спеціально відкритий для проведення даної акції розрахунковий рахунок БФ «Парус Надії».

Акція носить добровільний характер.

Протягом 2 тижнів після збору інформація про підсумки акції обробляється, готується до публікації та оприлюдниться на прес-конференції та у прес-релізах, що розсилаються у ЗМІ.

Кожен навчальний заклад Одеської області та Одеси, який взяв участь в Акції, отримує Лист-подяку від БФ «Парус надії» із зазначенням підсумкової суми зборів, докладним звітом про витрату коштів, зібраних під час акції. Кожна акція «Скарбничка Добрих Надій» у рамках програми «Веселка надії» розпочинається і завершується прес-конференцією.

Всі кошти, зібрані в рамках акції «Скарбничка Добрих Надій», будуть спрямовані ВИНЯТКОВО на адресне придбання медикаментів, проведення обстежень як в Україні, так і в закордонних клініках, тобто на конкретних дітей – підопічних БФ.

Докладніша інформація:
тел.: +37 048 787 25 57
e-mail: [email protected]
на сайті фонду www.pn.od.ua

Джерело: Офіційний сайт міста Одеса