18 квітня нагородили переможців регіонального конкурсу "Благодійна Херсонщина" 20 Квітня 2018 11:43

18 квітня нагородили переможців регіонального конкурсу "Благодійна Херсонщина"

18 квітня, у обласному академічному музично-драматичному театрі ім. М.Куліша відбулася ювілейна – 5-та церемонія нагородження переможців регіонального конкурсу "Благодійна Херсонщина-2017" в рамках Національного конкурсу "Благодійна Україна"!
П’ятий рік поспіль, починаючи з 2013 року, у рамках Національного конкурсу пройшов регіональний  конкурс «Благодійна Херсонщина». Офіційний представник Національного конкурсу «Благодійна Україна» у Херсонській області – БО «Фонд громади Херсона «Захист».
На конкурс «Благодійна Україна – 2017» від Херсонщини надійшло 36 заявок, з яких 12 увійшло у число переможців та лауреатів на регіональному рівні. Національне журі відзначило благодійників Херсонської області у чотирьох номінаціях. Тож 18 квітня в обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Миколи Куліша вручено дипломи за 3 та 2 місця лауреатам регіонального конкурсу «Благодійна Херсонщина-2017», а переможцям – диплом та унікальну керамічну статуетку «Янгол добра», декоровану багатим національним орнаментом і оздоблену бурштином (авторський бурштиновий «Янгол добра» – спільна розробка Асоціації «Український бурштиновий світ» та українських майстрів).
Відзнаки:
Номінація «Громадянська благодійність»:
1 місце – Юрій Рожков, депутат обласної ради;
2 місце – Еліко Маркелія, волонтерка, керівник Херсонського грузинського культурного об’єднання «Ілорі»;
3 місце – Олександр Андрющенко, фотохудожник.
Номінація «Регіональна благодійність»:
1 місце – Громадська організація «Спілка жінок Херсонщини» (голова Ірина Ніколаєва);
2 місце – Didur Women’s Educational Center (керівник Юлія Дідур)
3 місце – Регіональний торговельний центр «Фабрика» (Fabrika)
Номінація «Благодійність у соціальній сфері»
1 місце – Галина Уманець, координаторка Херсонського Центру допомоги ЗСУ;
2 місце – Громадська організація «Херсонська обласна організація підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини» (голова Ірина Ханікова);
3 місце – Громадська організація «Центр розвитку особистості «Берегиня» (голова Ірина Зоря);
Номінація «Молодіжна благодійність»:
1 місце – Студенти 2 курсу факультету «Мистецтва та культури» Херсонського державного університету Микита Щербаков, Марк Грецький, Павло Шкурко та Вікторія Коніщева;
2 місце – Клуб «Лідер» Херсонського Центру позашкільної роботи Херсонської міської ради (керівник Адвокатова С.І.)
3 місце – Каланчацька загальноосвітня школа I–III ступенів №1 Каланчацької селищної ради Херсонської області (завуч Свідова О.Б.)
СПЕЦІАЛЬНОЮ ВІДЗНАКОЮ Оргкомітету Національного конкурсу «Благодійна Україна-2017» нагороджена організація «Голос України в Уельсі» за розвиток філантропії у британському Уельсі задля постійної допомоги нужденним України», організація, яка системно допомагає соціально незахищеним верствам Херсонщини.
Під час церемонії нагородження лауреати та гості змогли насолодитися концертом Заслуженого артиста України, скрипаля Олександра Гоноболіна.
Дякуємо Благодійному фонду  «Фонд громади Херсона «Захист» за прекрасну організацію конкурсу у Херсоні, за партнерство та за добрі справи, які вони роблять щодня. Сподіваємося на зустріч та співпрацю і у наступному конкурсі!