Закінчилось online опитування «Стан розвитку доброчинності в Україні – 2018» 15 Грудня 2018 15:25

Закінчилось online опитування «Стан розвитку доброчинності в Україні - 2018»

Опитування громадської думки та експертів на тему «Стан розвитку доброчинності в Україні» було ініційовано та проведено Асоціацією благодійників України за сприяння Молодіжної агенції «НОВІ». Опитування має на меті з’ясувати основні проблематики і тренди розвитку доброчинності в Україні за останній рік. На основі аналізу отриманих даних буде складено репрезентативний матеріал, що буде слугувати індикатором основних благодійний та волонтерських тенденцій України.

Цьогоріч, загальний обсяг вибірки склав понад 120 респондентів – постійних жителів України у віці 18 років та більше. В опитуванні, яке тривало протягом місяця, взяли участь мешканці практично усіх регіонів України.

Матеріали опитування протягом найближчого часу будуть проаналізовані експертами. Їхні результати оголосять під час публічної презентації чергового річного звіту «Зелена книга української доброчинності» 23 січня 2019 року в приміщенні українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" (23 січня 2019 року, початок о 15:30 адреса: вул. Б. Хмельницького, 8/16).

У матеріалах, що представлять у січні, будуть надані результати опитування, які характеризують основні сфери діяльності різних типів благодійних фондів, організацій та волонтерів; описують найбільші проекти та досягнення у сфері волонтерства та благодійності за останній рік; визначають найголовніші потреби благодійних інституцій для подальшого ефективного здійснення своїх програм. Дуже важливо, отримати конструктивні експертні пропозиції з тим, щоб після аналізу, узагальнення та громадського обговорення матеріалів дослідження запропонувати владі та суспільству конкретний план дій щодо ефективного розвитку української доброчинності на найближчі роки.

Вперше подібне опитування під назвою «Зелена книга української благодійності» Асоціацією благодійників України було проведено ще у 2012 році. Потреба у появі такого дослідження постала через об’єктивний брак в Україні інформації з цієї проблеми. Вже протягом 7 років «Зелена книга української доброчинності» виступає головним джерелом аналізу тенденцій розвитку благодійності та волонтерства в Україні.