На благодійному марафоні в Дніпропетровську в допомогу онкохворим дітям зібрано 8500 гривень 4 Жовтня 2011 10:57

Підведено підсумки благодійного марафону, що пройшов у Дніпропетровську в суботу, 1 жовтня, повідомляє ІА РІЦ. У присвяченій цій події прес-конференції взяли участь керівник проекту благодійного фонду «Дарина» Ольга Шумук і голова представництва Асоціації власників зброї в Дніпропетровській області Юрій Чайченко.

На початку свого виступу Юрій Чайченко подякував всім людям, які того дня приїхали на марафон і віддали часточку своєї душі, свого часу і фінансів у допомогу дітям.

«Звичайно, ми планували, що наш марафон відвідає більша кількість людей. Вийшло менше, ніж ми хотіли. Але ми своїм першим марафоном заклали фундамент тому явищу, що щорічно, а, може бути, і не один раз на рік, будуть проводитися такі благодійні марафони в допомогу онкохворим дітям Дніпропетровська. Але й перший марафон пройшов дуже добре, і ще раз дякую всім жителям міста, які відгукнулися на наш заклик про допомогу хворим діткам», – сказав Юрій Чайченко.

Ольга Шумук розповіла про те, скільки було зібрано коштів, і куди вони пішли.

«Ми відвідали гематологічне відділення обласної дитячої клінічної лікарні на вул. Космічної і довідалися, які саме ліки нам треба закупити на зібрані гроші.

Усього за 6 годин суботнього марафону було зібрано 8500 гривень. На цю суму були закуплені замовлені нам ліки – «Аспарагеназа» і «Меранем». На «Меранем» було витрачено 4491 гривню, а на «Аспарагеназу» – 4056 гривень.

У той же день ці ліки були передані до гематологічного відділення ы незабаром будуть введені дітям, які їх потребують.

Зараз у відділенні на лікуванні перебуває 15 дітей, а загалом у місті потребують подібне лікування 26 дітей. Придбаних ліків вистачить на лікування, на жаль, тільки двох діточок. Але ці ліки будуть введені дітям, які перебувають у найважчому, передреанімаційному періоді», – сказала Ольга Шумук.