У Центрі дитячої онкогематології «ОХМАТДИТ» відкривається оновлене відділення інтенсивної хіміотерапії 5 Жовтня 2011 12:13

7 жовтня 2011 року відкриває двері відновлене за найвищою якістю відділення інтенсивної хіміотерапії Центру дитячої онкогематології «ОХМАТДИТ» для надійного та безпечного лікування маленьких пацієнтів, повідомляє БФ «Крона».

Відділення було закрито на ремонт у листопаді 2010 року у зв’язку з неналежним санітарно-гігієнічним станом приміщень, побудованих ще у 1937 році. Дах і каналізаційні труби, що протікають, грибок на стінах – неприйнятно для будь-якого приміщення, де перебувають люди. А для дітей, яким хіміотерапія практично повністю вбиває імунітет, такі умови дорівнюють або смертному вироку, або фантастичними додатковим витратам на порятунок життя вже від побічного інфекційного захворювання. За останні роки були випадки, коли на антигрибкові препарати доводилося знаходити та витрачати по 300-400 тис.грн. на одну дитину протягом усього одного-двох місяців лікування інфекцій.

Загалом на реконструкцію відділення держава змогла виділити лише 347 тис.грн., за які було відремонтовано тільки 6 боксів (палат) з 14-ти. Завдяки зусиллям благодійних організацій та приватних благодійників було відремонтовано 440 кв. м. – палати, маніпуляційні, перед-маніпуляційні, сестринські, загальні приміщення. Також для відділення закуплено і встановлено сучасні медичні меблі та припливно-витяжну вентиляцію, яка гарантуватиме чистоту приміщень і безпеку від інфекцій. Загалом на це було зібрано й витрачено 1 мільйон 55 тисяч гривень благодійних коштів. Окрім благодійної допомоги на ремонт відділення, меценат Ігор Воронов закупив для потреб всього Центру імунохімічний аналізатор Architect i1000 SR із річним запасом основних реагентів на загальну суму 850 тисяч гривень.

Тепер у відділенні розгорнуто 14 ліжок (раніше було 12), на яких за рік буде проліковано до 40 дітей.

Загалом відділення лікує майже 80% дітей з діагнозом мієлоїдна лейкемія (найбільш інтенсивний та ризикований протокол лікування серед усіх дитячих онкозахворювань). У Центрі найкращі по країні результати безрецидивного одужання дітей, хворих на онкогематологічні захворювання. Серед лімфобластних лейкозів – 75%, серед мієлоїдних лейкемій – 62% діток повністю виліковуються.