Фонд «Дитячий світ» допомагає дитячим лікарням 20 Жовтня 2011 12:23

Фонд «Дитячий світ» допомагає дитячим лікарням

Всеукраїнський благодійний фонд «Дитячий світ» у рамках благодійної програми «Здорові діти у щасливій країні» розпочав проект підтримки дитячих лікарень. Протягом перших двох місяців тривання проекту фонд надав лікарням допомогу на суму понад 250 тис. грн.

Навряд чи для когось буде секретом факт, що навіть на Київщині дитяча медицина фінансується державою не завжди у повному обсязі. За свідченням головних лікарів дитячих лікарень, у медичних закладах не завжди вдається забезпечити повноцінне харчування пацієнтів, часто меблі у лікарнях пам’ятають ще бабусь і дідусів сучасних малюків. Держава робить все можливе для того, щоб вирішити ці проблеми, але не завжди вистачає бюджетних коштів, які, за словами представників МОЗ, витрачаються в першу чергу на придбання ліків і забезпечення якісного рівня медичної допомоги дітям, що є пріоритетом номер один. Про це йшлося, зокрема, під час зустрічі Президента ВБФ «Дитячий світ» Сергія Летенка з першим заступником начальника Головного Управління охорони здоров’я КМДА Валентиною Залеською, яка відбулася минулого тижня. Під час зустрічі було обговорено можливості співпраці між двома організаціями у вирішенні матеріально-технічних проблем дитячих медичних закладів Києва.

Учасниками проекту підтримки дитячих лікарень стали дитячі медичні заклади Києва і Київської області. У рамках проекту шість лікарень Києва отримали для хворих дітей продукти на загальну суму понад 180 тис. грн., а дитячому кардіоцентру було передано комплекти меблів для облаштування нового корпусу на загальну суму більше 70 тис. грн. Допомогу, зокрема, отримали дитячі лікарні № 1 та 2 м.Києва, міський будинок дитини «Берізка», Науково-практичний медичний Центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України тощо. У зв’язку з цим головний лікар НПМЦДКК Володимир Жовнір подякував ВБФ «Дитячий світ» та Надра Банку, який є засновником фонду, і зауважив, що багато в чому сучасна дитяча медицина існує саме завдяки таким меценатам, які завжди готові прийти на допомогу. Представники «Дитячого світу», за його словами, завжди будуть бажаними гостями дитячого кардіоцентру. Президент ВБФ «Дитячий світ» Сергій Летенко під час передання допомоги запевнив лікарів у тому, що «Дитячий світ» завжди надаватиме можливу допомогу дитячій медицині, адже це є одним із пріоритетних завдань фонду.

Нагадаємо, що в рамках благодійної програми «Здорові діти у щасливій країні» ВБФ «Дитячий світ» вже надав допомогу 13 обласним дитячим лікарням, дитячій лікарні №5 Солом’янського району Києва та Центру дитячої кардіології і кардіохірургії на загальну суму понад 3,5 млн. грн.


Галерея (2 фото)

* Для перегляду клікніть на фото