Кіровоградська дитяча поліклініка отримала нове обладнання для дітей із вадами зору та опорно-рухового апарату 24 Жовтня 2011 13:35

Голова благодійного фонду реабілітації дітей-інвалідів «Єдність» Шаміль Чубаєв та народний депутат України Вікторія Дем’янчук передали міській дитячій поліклініці №1 спеціалізоване обладнання для найменших кіровоградців, які страждають від різноманітних хвороб зору та опорно-рухового апарату тощо, повідомляє «Р.К.С. Новини Кіровограда».

Спеціальний апарат для офтальмологічного кабінету, який дозволяє збільшувати друкований текст, крісла-каталки різноманітної модифікації, масажне ліжко, інвалідні ходунки та візочки – ось неповний перелік того обладнання, яке надали нашій хворій малечі європейські благодійні організації, і які стануть у пригоді дітям з обмеженими можливостями.

«Зараз перша дитяча поліклініка обслуговує майже 40 тисяч маленьких пацієнтів, з них 912 дітей-інвалідів, – розповів головний лікар медичної установи Микола Макеєнко. – Дане обладнання стане досить корисним для фахової реабілітації наших пацієнтів. Тому ми сподіваємось, що увага благодійників не обмежиться першою такою допомогою, адже в умовах, коли фінансування медичної галузі досить обмежене, ми раді будь-якій увазі та допомозі, як з боку владних структур, так і з боку громадських благодійних організацій».