Вихованці шкіл-інтернатів Одеської області отримали подарунки, зібрані в ході благодійної акції 24 Жовтня 2011 15:43

«Подаруй тепло дітям» – така благодійна акція була організована для вихованців шкіл-інтернатів Одеської області. Гуманітарну допомогу для дітей-сиріт протягом останніх двох місяців приносили в обласний Національний Союз журналістів України.

200 кілометрів відділяють ці школи-інтернати Одеської області від міста – місця, де живе більшість батьків цих дітей. Районний центр Миколаївка, Одеська область. Спеціальна школа-інтернат для дітей з обмеженими розумовими здібностями та Андріїво-Іванівська школа-інтернат для сиріт. На перший погляд, може здатися, що ці діти почувають себе по-дитячому безтурботно і щасливо. Але заглянувши в їхні очі, починаєш розуміти, що їм не вистачає найголовнішого – щиросердечного тепла і уваги.

Ася Кіквадзе, кореспондент «АТВ»: «Ось ці діти-вихованці Андріїво-Іванівського інтернату завжди раді подарункам, але найбільше вони радіють людському теплу та увазі».

Для дітей, позбавлених батьківського піклування, влаштували справжнє свято. Представники благодійних фондів, Союзу журналістів в Одеській області, а також молодіжної організації «Дзвін» привезли дітям подарунки.

Карина, вихованка інтернату: «До нас дуже часто приїжджають гості, багато подарунків дають. Мені б хотілося в подарунок комп’ютер».

Вика, вихованка інтернату: «Звичайно рада, хочу щоб ще приїжджали… дуже часто».

Для 12-річного Романа нові футбольні м’ячі стали сьогодні сюрпризом.

Роман, вихованець інтернату: «Я люблю грати у футбол, у баскетбол».

Ледь побачивши м’ячі, хлопці кинулися грати у волейбол.

Раїса Ширанова, директор школи-інтернату для дітей з обмеженими розумовими здібностями: «Дуже рада, що є ще люди, у яких є добре серце, щоб творити добро».

А в цьому мальовничому куточку в Мар’їному Гаю розташована школа-інтернат для дітей-сиріт.

Тут є одна особливість. Керівництво установи придумало власну валюту. Нею діти можуть розраховуватися в спеціально відведеному для них магазині. Подібною валютою вихованців преміюють за зразкову поведінку.

Віктор Інжестойков, директор Андріїво-Іванівської школи-інтернату для дітей-сиріт: «Є у нас власна валюта, вона котирується один до одного із гривнею, договір укладений із сільським магазином, у якому немає ні тютюну, ні винно-горілчаних, є такі дитячі цукерки, ручки й зошити».

Роль Союзу журналістів в організації благодійної акції можна назвати однією з головних, об’єднуючих, тому що саме він бере на себе питання організації.

Юрій Работін, голова Одеського обласного Національного Союзу журналістів України: «Це постійно діюча акція, і якщо є бажаючі, вони можуть приносити в офіс Союзу журналістів, це проспект Шевченко, 11. Це 10-та за рахунком школа-інтернат, яку ми відвідали. Плануємо через усі проїхати, діти зустрічають нас посмішкою, вони повинні бути забезпечені турботою всі 365 днів на рік».

Не менш важливий і той факт, що педагоги в цих школах-інтернатах не просто працюють з дітьми, а й живуть заради них.

Джерело: Телекомпанія «АТВ», Одеса