Вп’яте діти з України відвідали дитячий табір у Франції 23 Серпня 2019 12:17

Вже 5 рік поспіль за підтримки Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» група дітей з України відпочиває в міжнародному таборі у містечку Gravelinas на півночі Франції. Поїздки дітей до табору стали можливими  в рамках співпраці МБФ «Україна 3000»  і Secours Populaire Francais.

Дитячі табори «Village Copain du Monde» розташовані у 15 містах Франції та приймають щорічно від 30 до 300 дітей з різних куточків світу. Проект був започаткований «скаутською» організацією «Eclaireuses/Eclaireurs de France de Loon-Plage» та мав на меті зібрати в одному місці дітей з різних країн, в яких є ті чи інші труднощі (військові та релігійні конфлікти, спірні території, тощо) та влаштувати дітям канікули, яких вони не мають змоги отримати.

Так, за сприяння  МБФ «Україна 3000»  та Меджліс від України у цьому році до табору мали змогу поїхати 8 дітей та 2 супроводжуючі.

Цей табір є унікальним, оскільки в одному місці діти з різних країн і континентів можуть познайомитись між собою, представити культуру, традиції власного народу, побудувати “мости дружби”. Діти з України  вже встигли ознайомити делегації інших країн з культурою українського і кримськотатарського народів.