Благодійний фонд «Дитячий світ» підтримав дитячі туристичні змагання 2 Листопада 2011 17:45

У Солом’янському парку, що в центрі Києва, 550 юних туристів змагалися зі спортивного орієнтування та подолання перешкод. Кожен з них, а також кожна  комана отримали солодкі подарунки від благодійного фонду «Дитячий світ», який виступив партнером проведення змагань.

Серйозною проблемою сучасних підлітків є малорухомий спосіб життя, який часто є причиною ожиріння і численних хвороб. Заняття спортом і туризмом на природі, за словами багатьох юних туристів і спортсменів, які ведуть активний образ життя, є не менш цікавим і захоплюючим, ніж сидіння за комп»ютером і споглядання монітора. З метою популяризації здорового способу життя Всеукраїнський благодійний фонд «Дитячий світ» виступив партнером дитячих туристичних змагань, які нещодавно відбулися у Києві.

Ці змагання, організатором яких виступив Центр дитячої творчості Солом’янського району Києва, відбулися серед природних перешкод ландшафтного парку. Кожна команда повинна була виконати по десять непростих завдань у двох блоках – спортивне орієнтування та подолання перешкод. Юні учасники продемонстрували свої вміння орієнтуватися в лісі за сонцем і компасом, долати перешкоди. Їм доводилося проходити паралельною та навісною переправи, «маятником» (туристичне подолання перешкоди за допомогою спеціально причепленого до гілки дерева шнура), сплетеними зі шнурів містками, долати на швидкість перешкоду «павутинка» (переплетені низько над землею шнури) тощо. Діти також продемонстрували свої туристичні навички, змагаючись у складанні на швидкість наплічника та виконуючи інші завдання. У змаганнях було важливо не лише мати добру туристичну підготовку, а й уміння злагоджено співпрацювати в команді, допомогти товаришу – оскільки саме це часто було вирішальним для успіху.
 
Всі учасники отримали призи від фонду «Дитячий світ» і задоволення від участі у змаганнях. Президент ВБФ «Дитячий світ» Сергій Летенко зауважив: «Наш фонд постійно підтримує розвиток дитячого спорту, оскільки це сприяє гармонійному розвитку дітей, допомагає формуванню їх характеру. Разом долаючи перешкоди і займаючись спортом, діти формують у себе добрі навички колективної  співпраці, що буде цінним для їх дорослого життя».