Стартувала спільна благодійна акція Фонду «Україна 3000» і компанії «МакДональдз Юкрейн» – «День Щастя» 3 Листопада 2011 10:21

Стартувала спільна благодійна акція Фонду «Україна 3000» і компанії «МакДональдз Юкрейн» – «День Щастя»

1 листопада 2011 року стартувала традиційна спільна благодійна акція Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» і компанії «МакДональдз Юкрейн» – «День Щастя». Мета акції – зібрати кошти та придбати медичне обладнання, яке буде передано 25 дитячим лікарням по всій Україні.

Благодійна акція «День Щастя в «МакДональдз» триватиме з 1 по 30 листопада 2011 року в усіх закладах МакДональдз в Україні. Під час акції відвідувачі ресторанів можуть зробити особистий внесок у добру справу допомоги дітям – придбати символічні сердечко або брелок, а 13 листопада – картоплю фрі.

Кошти, зібрані протягом акції, вирішено спрямувати на придбання обладнання для порятунку недоношених дітей. Обладнання буде безкоштовно передано 25 дитячим лікарням у Вінниці, Дніпропетровську, Донецьку, Житомирі, Запоріжжі, Києві, Кременчуці, Кривому Розі, Луганську, Львові, Маріуполі, Миколаєві, Одесі, Полтаві, Севастополі, Сімферополі, Сумах, Харкові, Черкасах, Чернігові та Ялті.

Після завершення акції буде оприлюднений обсяг коштів, зібраних в результаті проведення «Дня Щастя».

Міжнародна благодійна акція «McHappy Day» проводиться корпорацією McDonald’s починаючи з 2002 року у понад 100 країнах світу. Мета акції – збір коштів на реалізацію благодійних проектів, пов’язаних із захистом здоров’я дітей та покращенням умов їхнього життя в усьому світі.

З 2005 року благодійна акція компанії «МакДональдз» проходить у партнерстві з Фондом «Україна 3000». Значний позитивний досвід Фонду в сфері реалізації благодійних проектів допомагає обирати медичні заклади, які найбільш потребують допомоги, і зробити цю допомогу якомога ефективнішою.

Завдяки грошам, зібраним під час акції в Україні, було спрямовано понад 7 мільйонів гривень на допомогу 47 дитячим закладам у 28 містах України: зроблено ремонт комплексу сімейних кімнат у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку, передано кардіологічне обладнання 18 дитячим лікарням України, 30 лікарень отримали сумки для надання невідкладної медичної допомоги та електровідсмоктувачі. Для 29 лікарень було придбано обладнання для реанімації новонароджених, забезпечено дефібриляторами 22 дитячі лікарні. Минулого року було зібрано рекордну суму за всю історію проведення акції в Україні – 1 959 271 гривень. На ці кошти було придбано обладнання для діагностики та лікування хвороб органів дихання, яке передано в 22 дитячі лікарні нашої країни.