Відбувся круглий стіл “Благодійність в Культурі” 12 Грудня 2019 17:08

 

11 грудня 2019 року у Центрі сучасного мистецтва М17 відбувся круглий стіл “Благодійність в Культурі”. Захід організований Асоціацією благодійників України спільно з Українським культурним фондом.

Спікерами на заході зі сторони УКФ були виконавча директорка УКФ  Юлія Федів та заступниця виконавчої директорки з питань організаційного розвитку Ірина Осадча. Зі сторони Асоціації благодійників України її  Президент – Олександр Максимчук, віце-президент АБУ Олександр Олійник та виконавча директорка АБУ Оксана Лобко. Присутні на круглому столі: представники благодійних фондів та бізнесу.

Метою круглого столу було знайти точки дотику між культурою, благодійністю та бізнесом. Обговорити питання щодо пріоритетних напрямків підтримки українських культурних проектів, підтримки неурядових організацій та меценатів сфери культури та мистецтв України, популяризації доброчинності у сферу культури та культури у сфері доброчинності, підвищення інвестиційної привабливості культурного середовища в Україні та України в світі.

 

 

Вітальне слово до всіх присутніх сказала директорка УКФ Юлія Федів. Заступниця виконавчої директорки з питань організаційного розвитку Ірина Осадча презентувала Український культурний фонд як інституцію та розповіла про програму «Культурна доброчинність». Програма реалізується у партнерстві з Асоціацією благодійників України та націлена на залучення благодійників, спонсорів, меценатів з метою підтримки сфери культури та мистецтв. З метою зрозуміти краще аудиторію благодійників УКФ спільно з АБУ проводили восени 2019 року опитування серед благодійників, наступним етапом став цей круглий стіл.

Директорка з маркетингу компанії «Астерс» Вікторія Єсауленко презентувала мистецькі та культурні проекти, підтримані та профінансовані юридичною компанією «Астерс», розповіла, чому їх бізнес-компанія зацікавлена підтримувати саме проекти у сфері культури.

 

 

Про Національний конкурс «Благодійна Україна», його історію, склад керівних органів конкурсу, про міжнародні конкурси  та нагороди з відзначення благодійників і волонтерів у світі та про причини підтримувати культурні та мистецькі проекти розповіла виконавча директорка АБУ Оксана Лобко.

Президент Асоціації благодійників України, Олександр Максимчук, підготував невелику доповідь про тенденції розвитку світової доброчинності, зокрема взявши за основу США, детально зупинився на економічній привабливості проектів у сфері культури у США. А також розповів про відсоткову філантропію, про впровадження її у світі і про важливість впровадження в Україні.

Перед підбиттям підсумків, кожен учасник круглого столу мав можливість висловитися та запропонувати рішення проблем комунікації між культурними осередками та благодійниками, між культурою, бізнесом та медіа, поділитися власним досвідом.

 

Фото: Антонін Бронзей