Презентували результути експертного опитування “Стан розвитку української доброчинності – 2019” 25 Лютого 2020 20:52

Сьогодні, 25 лютого 2020 року, Асоціація благодійників України презентувала результати щорічного експертного опитування “Стан розвитку української доброчинності – 2019”. Матеріали експертного опитування є основою для формування щорічного аналітичного видання «Зелена книга української доброчинності», яке організовується та упорядковується з 2012 року Асоціацією благодійників України. Цьогоріч опитування пройшло восьмий рік поспіль.

Проводилося опитування з 16 січня по 5 лютого 2020 року. В ньому взяли участь 45 експертів, які є представниками благодійних фондів та організацій, волонтерських та громадських структур.

Сумарно анкета цьоріч містила майже 30 питань та структурно вперше була поділена аж на 4 розділи: 1) оцінка рівня розвитку сектору доброчинності та громадянського суспільства загалом; 2) умови, проблеми та невирішені питання функціонування доброчинних спільнот в Україні; 3) оцінка результатів діяльності доброчинних спільнот у 2019 році; 4) соціальна функція доброчинності.

Під час презентації були представлені загальні відповіді експертів по усім запитанням, проведені аналоги зі світовими тенденціями розвитку благодійності та паралелі з результатами експертного опитування за попередні роки. На презентації були присутні експерти, які безпосередньо брали участь в опитуванні, які поділилися своїми думками в рамках фахової дискусії і бесіди у яку переросла презентація.

Матеріали експертного опитування “Стан розвитку української доброчинності – 2019” у форматі «Зелена книга української доброчинності» будуть розміщені на сайті Асоціації благодійників України та відправлені усім присутнім на заході  на наступному тижні (з 3 по 7 лютого 2020 року).

Презентація пройшла у Києві у Dialog hub, за гостинність дякуємо Українській біржі благодійності. Також вдячні партнеру Ресурсному центру «ГУРТ» за інформаційну підтримку. Проводив опитування Недержавний аналітичний центр «БлагоУкраїна» – структурний підрозділ Асоціації благодійників України.

Дякуємо всім за участь.