Фестиваль творчості інвалідів відбудеться у Києві 16-18 листопада 11 Листопада 2011 10:35

Другий Всеукраїнський фестиваль творчості людей з обмеженими можливостями "На крилах надії" відбудеться у Києві з 16 по 18 листопада. Про це на прес-конференції в УКРІНФОРМі повідомив голова Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України" (ВОІ СОІУ) Василь Назаренко.

"Мета фестивалю – дати можливість людям з особливими потребами, які будуть виступати, можливість самовиразитися, а також привернути до них увагу суспільства", – сказав він, передає кореспондент агентства.

Як зазначила голова комітету ВОІ СОІУ з питань культури Валентина Фрол, у творчому змаганні візьмуть участь близько 500 людей з різних областей України. Вони продемонструють свої таланти та вміння у таких номінаціях, як декоративно-ужиткове мистецтво, художня творчість, літературна творчість, виконавче та театральне мистецтво. "Спеціальна номінація передбачена для людей з найважчими формами інвалідності", – додала вона.

З метою пошуку нових підходів до реабілітації людей з інвалідністю у ході фестивалю буде проведено засідання "круглого столу" на тему "Творчість як засіб інтеграції інвалідів у суспільство. Шляхи вирішення проблем талановитих людей з обмеженими можливостями".

"Цей захід покаже наших обдарованих людей, їхнє вміння бути прекрасними співаками, літераторами, людьми, які, не дивлячись на стан здоров’я, не сидять, склавши руки", – додала голова ВГО "Союз жінок України "За майбутнє дітей" Валентина Семенюк-Самсоненко.

У свою чергу, головний редактор науково-популярного журналу "Науковий світ" Микола Славинський пообіцяв звернути особливу увагу на роботи дітей – учасників фестивалю, аби потім надрукувати їх у низці українських видань. "Ми можемо таким чином підтримати їх, надати свої сторінки, розповісти у різний спосіб. Усе це, я даю гарантію, буде виконано протягом грудня-січня", – сказав він.

Фестиваль "На крилах надії" організовує Всеукраїнська організація інвалідів "Союз організацій інвалідів України" за підтримки Державної служби з питань ветеранів та інвалідів України. Партнерами заходу стануть ВГО "Союз жінок України "За майбутнє дітей", ВГО "Конгрес сприяння захисту українських земель", ГО "Асоціація пасічників і апіфітотерапевтів Криму", а також науково-популярний журнал "Науковий світ".

Олена Вигуляр, КИЇВ.