В Україні комп'ютеризовано 730 бібліотек на гроші Фонду Гейтсів 14 Листопада 2011 12:24

730 бібліотек Україні до кінця листопада будуть обладнані комп’ютерами в рамках програми «Бібліоміст». Повідомляє «Лівий берег».

На цей проект, що стартував в 2008 році, Фонд Білла і Мелінди Гейтс виділив гранд в $ 25 млн. А також корпорація Microsoft безкоштовно передасть публічним бібліотекам України програмне забезпечення на суму близько $ 9 млн.

Всього планується обладнати новітніми технологіями 1600 бібліотек.

У листопаді будуть відкриті пункти безкоштовного доступу до Інтернету в тих бібліотеках, які перемогли у другому раунді конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг». Вони стануть учасниками програми до кінця цього місяця. Графік відкриттів точок доступу до Інтернету можна подивитися на сайті програми.

Крім того, в 24 областях і в Криму «Бібліоміст» створив регіональні тренінгові центри, на базі яких бібліотекарів вчать сучасним технологіям і роботі в мережі.

«Бібліоміст» – це партнерська програма Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства культури України та Української бібліотечної асоціації. Фонд Білла і Мелінди Гейтс надав грант на суму в $ 25 млн. Корпорація Microsoft безкоштовно передасть публічним бібліотекам України програмне забезпечення на суму близько $ 9 млн.