13 листопада відомі українці збиратимуть кошти для порятунку недоношених дітей 11 Листопада 2011 14:57

13 листопада відомі українці збиратимуть кошти для порятунку недоношених дітей

В Україні триває благодійна акція «День щастя», ініціатором якої є компанія «МакДональдз». Акція проходить у співпраці з Міжнародним благодійним фондом «Україна 3000».

Цього року у «МакДональдз» збирають кошти на придбання медичного обладнання для порятунку недоношених дітей, яке буде безоплатно передане у 26 дитячих лікарень по всій Україні. За словами фахівців, кожен рік в Україні передчасно народжується близько 50 тисяч дітей, і більшість з них треба виходжувати в спеціалізованих відділеннях. Ця допомога неможлива без медичного обладнання, що відповідає вимогам сучасних перинатальних технологій.

Тож з 1 по 30 листопада в усіх закладах «МакДональдз» можна придбати благодійну продукцію – символічні сердечко або брелок, і в такий спосіб долучитися до шляхетної справи допомоги дітям. Крім того, спеціально для акції «День Щастя» відомі українські співаки виконали українські, російські та англійські колискові, створивши ексклюзивний аудіодиск «Зіркові колискові», кошти від продажу якого також підуть у фонд акції.

Традиційно в рамках акції проводиться урочистий «День щастя». В цей день відомі громадські діячі, спортсмени і зірки шоу-бізнесу в усіх містах України, де є заклади «МакДональдз», відвідують їх, аби особисто взяти участь у продажу акційних сувенірів та Картоплі Фрі. До речі, всі кошти, зібрані від продажу Картоплі Фрі в урочистий день, спрямовуються на благодійні цілі.

Цього року урочистий «День щастя» відбудеться 13 листопада. В столиці знаменитості завітають у «МакДональдз» на Хрещатику. Будуть співачки Наталія Валевська, Анжеліка Рудницька і Тоня Матвієнко, олімпійські чемпіони та призери Яна Клочкова, Стела Захарова, Олександр Крикун, Валерій Гончаров, Олександр Волков, телеведучі Юрій Горбунов, Сніжана Єгорова та Антін Мухарський і багато інших. Віртуально присутніми на святі зможуть бути і слухачі Гала-радіо – запланована пряма трансляція з «МакДональдз» та постійні прямі включення в радіостудію.

Відвідає «МакДональдз» на Хрещатику і Голова Наглядової ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» пані Катерина Ющенко. Починаючи з 2005 року, Фонд «Україна 3000» виступає партнером «Дня щастя в «МакДональдз». За ці роки благодійники зібрали понад 7 мільйонів гривень і допомогли 47 лікарням по всій Україні, забезпечивши їх кардіологічним, пульмонологічним, реанімаційним обладнанням, дефібриляторами, апаратурою для надання невідкладної медичної допомоги та ін.

«13 листопада до акції по всій Україні приєднаються відомі люди, які хочуть допомогти дітям, – каже Катерина Ющенко. – Я теж буду. Цього року ми поставили за мету зібрати рекордну кількість грошей і закупити обладнання для порятунку новонароджених».

«День щастя» («McHappy Day») проводиться корпорацією McDonald’s починаючи з 2002 року у понад 100 країнах світу. Традиційно акція проводиться у листопаді – до річниці прийняття Асамблеєю ООН Конвенції про права дитини (20 листопада 1989 року). В ці дні по всьому світу триває збір коштів, які спрямовуються на реалізацію благодійних проектів, пов’язаних із захистом здоров’я дітей та покращенням умов їх життя. За роки проведення акції компанії вдалося залучити понад 170 мільйонів доларів США і реалізувати сотні проектів з допомоги дітям у багатьох країнах світу.