Зустріч з народним депутатом України Святославом Юрашем в офісі АБУ 10 Червня 2020 17:38

9 червня 2020 року в офісі Асоціації благодійників пройшла зустріч між народним депутатом України Святославом Юрашем та Президентом Асоціації благодійників Олександром Максимчуком і віце-президентом Мариною Антоновою. Під час зустрічі піднімались питання підтримки та адвокації процесу запровадження інструмента відсоткової філантропії в Україні. Закон, який Асоціація лобіює з 2012 року має на меті впровадження механізму фінансової підтримки неприбуткових організацій, що полягає в наданні громадянам права на власний розсуд розпоряджатися на користь обраних ними неприбуткових організацій, законодавчо визначеним відсотком сплаченого громадянами податку з доходу. Обговорили на зустрічі також питання необхідного загально публічного обговорення концепції запровадження відсоткової філантропії в Україні та розуміння громадянами необхідності впровадження цієї ініціативи.

Під час плідної розмови було акцентоване питання перспектив співпраці благодійників з українською діаспорою та пошук важливих напрямків цієї співпраці.
Також під час розмови обговорювались питання про відзначення найкращих благодійних та волонтерських ініціатив. Президент Асоціації підкреслив, що своєю системною роботою АБУ вже 13 років поспіль проводить популяризацію добрих справ від діяльності маленьких благодійників до соціальної корпоративної відповідальності великих корпорацій, підприємств та благодійних фондів через Національний конкурс “Благодійна Україна” та його регіональних етапів в багатьох областях України.