Для будівництва дитячого Центру іпотерапії з аукціону продали коней на 4 млн. грн. 17 Листопада 2011 21:16

Для будівництва дитячого Центру іпотерапії з аукціону продали коней на 4 млн. грн.

У Києві відбувся благодійний аукціон садово-паркових скульптур коней. На аукціон були виставлені 17 скульптур. Найдорожчим лотом стала скульптура коня "Янгол" художниці Ольги Радіонової – за неї виручили 800 тисяч гривень.

Як повідомили УНН організатори заходу, навіть цієї суми достатньо, щоб почати будівництво дитячого еко-реабілітаційного центру іпотерапії, проект якого реалізується під патронатом народного депутата України Віктора Януковича.

Загалом, за підсумками аукціону було зібрано 4 мільйони гривень і їх приплюсували до тих 16 млн гривень, які до аукціону виділили меценати.

Серед гостей аукціону були: Д.Цверава – доктор медичних наук, професор, академік Грузинської медичної академії, президент Федерації райттерапіі Грузії, віце-президент Міжнародної Федерації райттерапіі; О.Пушкіна – відома телеведуча (канал НТВ, Росія); О.Петрусевич – засновник іпотерапії в Україні; представники бізнесу, культури, спорту та багато інших.

Нагадаємо, ідея створити центр іпотерапії "Камелія" належить Маргариті Січкар. Ця ідея  була підтримана в квітні 2011 року народним депутатом України В.Януковичем і губернатором Київської області А.Присяжнюком.

Метою даного проекту є створення першого в Європі еко-реабілітаційного центру іпотерапії для дітей з ДЦП і хворобою Дауна. Українські діти будуть проходити реабілітацію в центрі безкоштовно.

Як зазначають організатори аукціону, "завдяки спільним діям В.Януковича, А.Присяжнюка та М.Січкар на сьогоднішній день вже виділена земля під будівництво в Києво-Святошинському районі м.Києва, зроблений попередній проект центру, зібрано достатню кількість коштів".

У свою чергу, проект підтриманий Міністерством охорони здоров’я в особі мністра О.Аніщенка, який зазначив, що здоров’я дитини – одне з найбільш пріоритетних питань для уряду і Президента України.

"Якщо в суспільстві здорові діти – це суспільство має здорове майбутнє. Я, як лікар-педіатр, знаю, як важливо і як в сьогоднішніх умовах складно зберегти здоров’я наших дітей. На жаль, з кожним роком здоров’я наших дітей погіршується. Сьогодні практично в кожної дитини виявляється від одного до двох хронічних захворювань. Така ситуація вимагає активних дій не тільки з боку держави, а й усього суспільства – об’єднання зусиль державних та громадських організацій для поліпшення здоров’я наших дітей", – сказав міністр.

За його словами, іпотерапія є одним з видів альтернативної медицини і широко застосовується в світі. "Цей метод допоміжного лікування ефективний різною мірою для людей з порушеннями опорно-рухового апарату і деякими ментальними порушеннями. Завдяки даній терапії не тільки поліпшується функція нервової системи, але і можуть коригуватися фізичні недоліки, вирішуватися психологічні проблеми. Іпотерапія надає комплексну дію на фізичний і психоемоційний стан дитини. Тому для надання допомоги дитині даний метод має право і повинен використовуватися фахівцями на ряду з іншими методиками", – сказав Аніщенко.


Галерея (1 фото)

* Для перегляду клікніть на фото