П’ятий конкурс «Благодійник року» зібрав рекордну кількість заявок – понад 160 23 Листопада 2011 13:48

Завершено прийом заявок на V Національний конкурс «Благодійник року». Про це повідомив Оргкомітет конкурсу після засідання, яке відбулося 22 листопада 2011 року.

Під час засідання були підведені підсумки цьогорічної кампанії зі збору заявок. У ювілейному конкурсі виявило бажання взяти участь рекордна кількість благодійників з усіх куточків України. Загалом зареєстровано понад 160 заявок від бізнес-структур, громадських та благодійних організацій, дитячих і юнацьких колективів та фізичних осіб-благодійників. «Ми дуже сподівалися, що ювілейний конкурс збере велику кількість заявок, але не очікували такої високої активності, – говорить Голова Оргкомітету конкурсу Олександр Максимчук. – Ми отримали заявок вдвічі більше, ніж торік, і дуже вдячні всім, хто розповів про свою доброчинну діяльність та добрі справі інших».

Обирати кращих буде високопредставницьке журі. Цього року в його складі – громадські діячі, представники влади, бізнесу, міжнародних та вітчизняних благодійних організацій, а також фахівці у різних сферах суспільного життя, які мають високий авторитет в суспільстві. Згідно з процедурою, склад журі не розголошується до оприлюднення результатів конкурсу. Протягом найближчих тижнів журі опрацьовуватиме подані заявки, і вже у першій декаді грудня збереться, аби виявити переможців і володарів спеціальних призів.

До речі, серед цьогорічних нововведень – «Народний благодійник», новий спеціальний приз від ВБО «Асоціація благодійників України». Кандидатури благодійників висувалися в соціальних мережах. Усі кандидатури, подані на Народного благодійника, найближчим часом будуть виставлені на голосування на офіційному сайті Асоціації www.vboabu.org.ua. Вже завтра можна буде віддавати свої голоси за найкращі народні доброчинні ініціативи.

Оргкомітет також затвердив дату і місце проведення урочистої церемонії нагородження переможців ювілейного «Благодійника року». Отже, кращі з кращих благодійників отримають визнання і нагороди 15 грудня 2011 року в Києві, у приміщення НКММК «Мистецький Арсенал». Урочистості розпочнуться о 19:00.

У засіданні взяли участь голова Оргкомітету конкурсу, Президент ВБО «Асоціація благодійників України» Олександр Максимчук, голова Журі, президент ВБФ «Дитячий світ» Сергій Летенко, Голова Правління Центру філантропії Світлана Куц, виконавчий директор ІАЦ «Громадський Простір» Алла Прунь, член Правління МБФ «Україна 3000» Руслана Ковальчук, секретар конкурсу «Благодійник року» Юлія Яндрова.

Нагадаємо, V Національний конкурс «Благодійник року» стартував 29 березня 2011 року. Його мета – сприяти розвитку та популяризації благодійництва в Україні через публічне визнання та відзначення найефективніших благодійних ініціатив, спрямованих на вирішення актуальних суспільних проблем. Наглядову раду конкурсу очолює Народна артистка України Марія Бурмака. Цьогоріч благодійників визначають в 14 номінаціях, а також вручають 6 спеціальних призів. Докладніша інформація – на офіційному сайті Національного конкурсу «Благодійник року» www.blagodijnyk.org.ua.