НАТО передасть гроші на лікування українських дітей-інвалідів 22 Листопада 2011 14:10

Північноатлантичний альянс передасть грошову благодійну допомогу українським дітям-інвалідам. Кошти на це були зібрані під час проведення 20 листопада у штаб-квартирі Альянсу 43-го благодійного ярмарку NATO Charity Bazzar. Про це власному кореспондентові УКРІНФОРМу в Брюсселі повідомили у Місії України при НАТО.

"Усі кошти, зібрані під час NATO Charity Bazzar, підуть на благодійність у різних країнах світу. Цього року, вперше за час участю Місії України при НАТО у благодійному ярмарку Альянсу, кошти, зібрані під час заходу, отримають і українські проекти з допомоги дітям-інвалідам та хворим на церебральний параліч, що реалізуються Національною асамблеєю інвалідів України в Одесі та Харкові", – заявили у місії України при НАТО.

Офіційна церемонія вручення сертифікатів на отримання коштів від NATO Charity Bazzar пройде у штаб-квартирі Альянсу 25 січня 2012 року.

Україна вже вчетверте взяла участь у благодійному ярмарку НАТО. За традицією, українська сторона представила торговий стенд-виставку, на якому презентувала вітчизняні товари відомих торгових марок, вироби майстрів традиційних ремесел, матеріали інформаційного змісту.

"Такі заходи є гарною можливістю представити країну. Але головна мета – це благодійність. Важливо, що цього року вперше частина коштів, отримана від проведення базару, буде спрямована на український проект, українським дітям", – заявив глава Місії України при НАТО Ігор Долгов.

Як повідомляють організатори NATO Charity Bazzar, що, за традицією, проходить під патронатом дружин вищих політичних і військових керівників Альянсу, починаючи з 2005 року, було зібрано понад 700 тис. євро благодійної допомоги. Кошти спрямовані на благодійні проекти у 133 країнах світу.

Укрінформ. Андрій Лавренюк, БРЮССЕЛЬ.