Сьогодні Міжнародний день волонтерів 4 Грудня 2020 18:41

Щорічно 5 грудня відзначається Міжнародний день волонтерів.

Наша країна відчула силу та підтримку цих людей у 2014 році, коли тисячі людей в одну мить коли твої друзі потребували допомоги та підтримки стали волонтерами. «Даруймо людям віру у добро!». Саме тоді і сьогодні віра сьогодні запорукою кріпості духу українців, бажання підтримати один одного у тяжку мить, допомогти та пожертвувати власним життям заради ближнього та своєї країни.

Ми щиро вітаємо усіх та кожного окремо, хто своєю працею, життям допомагає ближньому та віддає свій вільний час для добрих справ. Тих, чия діяльність гордо звучить «волонтер». Про добро можна багато говорити, думати, мріяти. Але слова не принесуть ніякої користі, якщо добрі справи не втілювати у життя. Поспішайте робити добро! Сил та здоров’я усім.

ДО МІЖНАРОДНОГО ДНЯ ВОЛОНТЕРА з 2015 року Оргкомітетом Національного конкурсу «Благодійна Україна» було впроваджено відзначення найкращих волонтерських ініціатив України.

Переможці різних років:

2015 рік:

Волонтер: фізична особа – Мороз Діана (м. Вінниця), допомога дітям-сиротам, літнім людям, онкохворим дітям.

Волонтер: організація – Психолого-консультативний центр «Фенікс» (м. Бердичів, Житомирська обл.), програма з реабілітації та соціальної адаптації воїнів АТО і переселенців.

Корпоративне волонтерство – Компанія SoftServe (м. Львів), Благодійний фонд «Відкриті очі»: системна допомога воїнам АТО та громаді міста Львова.

2016 рік:

Волонтер року – Ісламова Анна (м. Київ).

Колективне волонтерство – HubVolonteerService (Одеська обл.).

2017 рік:

Волонтер: фізична особа – Шахарьянц Армен (Київська область).

Колективне волонтерство – Громадська організація «Волонтерський Рух «Батальйон Сітка» (м. Київ).

2018 рік:

Колективне волонтерство – Лучинські Людмила і Павло Георгійович (с. Ялосовецьке, Полтавська обл.).

Волонтер року – Рудницька Анжеліка (м. Київ).

2019 рік:

Колективне волонтерство – Волонтерська мережа «VolunteerCommunityUkraine» (м. Запоріжжя).

Волонтер року – Гонський Володимир (м. Київ).

Національний конкурс “Благодійна Україна”  і на сьогодні  нагороджує волонтерів у конкурсних номінаціях “Волонтер року” та “Колективне волонтерство”. Конкурс уже стартував, чекаємо на ваші заявки!