Президент АБУ Олександр Максимчук взяв участь у вебінарі «Програма вакцинації 2021 проти COVID-19 в Україні» з Міністром охорони здоров’я в Україні 19 Лютого 2021 13:13

Члени Наглядової ради Медичного центру «Ново» Олександр Максимчук (Президент Асоціації благодійників України)  та Андрій Іонов (член Правління Асоціації благодійників України) взяли участь у вебінарі «Програма вакцинації 2021 проти COVID-19 в Україні» з Міністром охорони здоров’я в Україні.

16 лютого 2021 року члени Наглядової ради Медичного центру «Ново» Олександр Максимчук (Президент Асоціації благодійників України) та Андрій Іонов (член Правління Асоціації благодійників України) взяли участь у вебінарі «Програма вакцинації 2021 проти COVID-19 в Україні» з Міністром охорони здоров’я в Україні Максимом Степановим. Вебінар був організований Американсько-українською діловою радою (USUBC) на численні прохання американських та українських компаній – членів Ділової ради. У вебінарі також взяли участь Голова Американського медичного центру в Україні Доктор Ігор Деревянко, а також представник компанії ADM Лоррейн Райфл Хоулі.

У своєму виступі Максим Степанов, Міністр охорони здоров’я України, розповів про стан готовності Україні до масштабної вакцинації, графіки отримання вакцин від різних виробників та співпрацю з програмою COVAX, яка дозволить Україні прискорити темпи вакцинації. Зокрема, він зазначив, що перші щеплення будуть зроблені вже наприкінці лютого, а далі кампанія з вакцинації розгортатиметься по мірі надходження вакцини до України.

На запитання представників Центру «Ново», першого в Україні недержавного неприбуткового медичного закладу, щодо доступності вакцини для медичних працівників, що працюють з пацієнтами з  COVID-19, з приватних медичних закладів, Міністр зазначив, що програма вакцинації передбачає вакцинування всіх медичних працівників, незалежно від форми власності медичних закладів, на одному з перших етапів вакцинації. Олександр Максимчук та Андрій Іонов у своїх виступах також зазначили готовність приватних медичних закладів, зокрема Центру «Ново», сприяти державі у програмі вакцинації, організації навчання для медиків та медичних фахівців на навчальній базі Центру «Ново».

Міністр Степанов також зазначив, що однією з проблеми національної програми вакцинації проти COVID-19 в Україні є відносно низька готовність громадян України вакцинуватися, на рівні 45-50%. Наголосивши на безкоштовності вакцинації для українців та добровільності вакцинування, Міністр зазначив, що комфортною цифрою готовності населення до вакцинації було би не менше 60%. У свою чергу Олександр Максимчук також повідомив, що відпрацьовані Центром «Ново» контакти з медіа спільнотою дають Центру «Ново» та іншим медичним центрам можливість допомогти державі у поширенні інформації про необхідність вакцинації.

Олександр Максимчук та Андрій Іонов подякували Моргану Вільямсу, Президенту Американсько-української ділової ради, за організацію вебінару, та зазначили важливу роботу Ділової ради з налагодження комунікацій між американською та українською ділової спільнотою та органами влади України та США.

На вебінарі були присутні понад 140 учасників, що представляли американські та українські компанії, Міністерства, Посольства, проекти технічної допомоги, навчальні заклади, інші бізнес-асоціації.

Вебінар: