«Сучасний Паганіні» зіграв перед онкохворими дітьми 1 Грудня 2011 12:03

Він – скрипаль № 1 у світі. Українець, якого не знають українці. А неукраїнці називають «сучасним Паганіні». Це – Василь Попадюк. Він кинув всі гастролі і перетнув океан. Отримавши запрошення зіграти перед дітьми, хворими на рак.

Він збирає повні зали в різних країнах світу, потрапити на його концерт вважають за честь особи королівської крові. За океаном його називають «сучасним Паганіні». Однак, отримавши запрошення з Україною, він кинув все, щоб зіграти для онкохворих дітей.

У відділенні столичного інституту раку його вже чекають маленькі пацієнти. Денису лише півтора рочки і половину свого життя він провів у лікарні. Тепер хлопчик відбуває курс хіміотерапії, а це значить, що йому щодня ставлять крапельниці з ліками. Грати і бігати, як здорові діти, він не може. Чи не єдина розвага – танцювати на руках у мами під музику з іграшок.

Нарешті скрипаль заходить у відділення. Приходить і відразу ж – грає.

Погравши сам, дає змичок в руки і дітям.

Василь Попадюк родом із Західної України, проте зараз живе в Канаді. Виїхав майже два десятиліття тому. В одній з палат знаходить свою землячку. Вона родом з того ж села, що й батьки Василя.

Сам Василь пояснює: готовий допомагати дітям не тільки музикою, а й грошима. Тому що його вражає число – зараз в Україну майже шість тисяч дітей, хворих на рак. Та й щороку кількість нових випадків досягає принаймні тисячі.

Василь Попадюк, музикант:
Ми можемо робіті якісь концерти и збирати кошти на це. Це ті, Що я можу робіті.

Місцевий лікар впевнений: музика – то теж чимало, тому що дає сили для боротьби з хворобою.

Григорій Климнюк, завідувач відділу дитячої онкології Національного інституту раку:
Найбільшій енергетичний Вплив на людину позитивний має молитва, музика и природа. І є така музика, Як Сьогодні, Яка Здається об’єднала в собі і молитву і природу.

Найменші пацієнти своїх емоцій від музики не приховують.

Мама ж маленького Дениса розповідає: після скрипки її малюк слухати електронну музику більше не хоче.

Вiкна.UA