Відкрилась виставка творчих робіт «Від щирого серця – з дитячих долонь» 2 Грудня 2011 17:31

1 грудня в холі Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації урочисто відкрилась виставка творчих робіт «Від щирого серця – з дитячих долонь».

З нагоди відзначення Міжнародного дня інвалідів Святошинський районний у м. Києві центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (ЦСССДМ) організував виставку творчих робіт, виконаних дітьми з обмеженими можливостями. Як і торік, виставка проходила під традиційним гаслом «Від щирого серця – з дитячих долонь».

Експозиція розгорнулася в холі Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації, що на проспекті Перемоги, 97.

Урочисту церемонію відкрила заступник голови з гуманітарних питань Святошинської районної в місті Києві державної адміністрації Наталія Сергіївна Пазенко:

Добре, що у Святошинському районі не порушуються традиції. Вже 14-й рік поспіль ми відкриваємо виставку робіт дітей, котрі мають обмежені можливості. Але в них – добре серце і великий талант, тому ми хочемо, щоб усі люди, які приходять до нас, в адміністрацію, з якимись проблемами, подивились на ці творчі роботи, в які наші діти вклали душу і серце. Ми обов’язково відзначимо подарунками не тільки переможців виставки, але й усіх її учасників. Вважаю, що й депутати Київради, і представники районної Партії Регіонів, й інші гості, які тут присутні, привітають всіх, хто доклав зусиль, аби дитина знайшла себе, своє покликання. Пам’ятаймо ж, що в кожного з нас є невичерпний скарб: повні долоні любові, повні жмені добра і повна душа віри. І це головна валюта, яка не зазнає інфляції. Разом змінимо світ на краще!

Наталія Сергіївна подякувала дітям, педагогам і батькам за такі чудові творчі роботи, й побажала всім доброго здоров’я.

Участь у виготовленні експонатів узяли діти з районної громадської організації допомоги та сприяння дітям
 з особливими потребами “Церебрал», благодійних фондів «Онколог», «Нефрон», «Діабетик», громадських
 організацій «Діти Чорнобиля», «З любов’ю до життя», «Квіти полину», вихованці спеціальних шкіл-інтернатів
 №№ 15, 16, Святошинського дитячого будинку-інтернату, дитячого центру «Пролісок», клієнти соціально-
 реабілітаційних центрів «Будемо жити» та “Надія». Юні майстри експонували різножанрові роботи: малюнки,
 макраме, м’які іграшки, вишиванки, квіти з тканини, вироби з бісеру, паперу, нитки, солоного тіста, природних матеріалів тощо.

«Діти з особливими потребами обмежені в спілкуванні, вони зазвичай опиняються у вимушеній ізоляції, – вважає директор ЦСССМ Ірина Крижанівська. – Головна мета проведення виставки – реалізація їхнього творчого та інтелектуального потенціалу, можливість самовизначення, залучення до активного способу життя, а також розширення кола спілкування».

Газет «Вечірній Київ»