Кондитери працюватимуть для онкохворих дітей 6 Грудня 2011 10:47

«Подаруй дитині додатковий день життя» — під таким гаслом стартує у Черкасах проект «Смачна новорічна країна», кошти з якого віддадуть онкохворим дітям.

У рамках акції школярі й кондитери міста виготовлятимуть солодощі у вигляді казкових героїв, ялиночок і будинків, а потім продаватимуть їх на благодійному аукціоні. Захід відбудеться за підтримки дружини міського голови Анжели Одарич.

Над масштабним проектом, який триватиме у декілька етапів, організатори працюватимуть кілька тижнів. Із 1 грудня в школах міста розпочнуться тематичні уроки, на яких учителі навчатимуть учнів робити композиції з солодких інгредієнтів. За результатом проведених уроків буде сформовано частину майбутньої «смачної країни».

«Окрему частину їстівного панно ми запрошуємо створити всіх охочих жителів та гостей міста. Спеціально для цього в драматичному театрі будуть проведені майстер-класи за підтримки ТОВ «Чарівниця», — розповідає директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаського міськвиконкому Ірина Топчій. — На цих уроках учасники дізнаються про секрети виготовлення новорічних їстівних прикрас та долучаться до створення смачної композиції під керівництвом кондитерів. Майстер-класи відбудуться 10, 11 та 17 грудня, з 14.00 до 17.00».

Над найскладнішими фрагментами «смачної країни» уже зголосилися працювати відомі в місті заклади харчування та торгові марки: «Сладкарниця», «Государь», «еДок», «Анаіс», «Ласуня», а також кулінари Андрій Крижанівський і Анна Островська.

Найвідповідальніша частина всього проекту, за словами Ірини Топчій, очікується 18 та 19 грудня. Першого дня відбудеться святкове відкриття виставки «Смачна новорічна країна». На Миколая ж підіб’ють підсумки конкурсу та нагородять учасників. Також цього дня проведуть аукціон-продаж солодких виробів. Розпродаж солодощів здійснюватимуть у два етапи: перший — радіоаукціон за підтримки місцевої радіостанції «Далматин» на хвилі 101 ФМ та ТРК «ВІККА»; другий — аукціон наживо в місці проведення заходу. Вилучені кошти віддадуть хворим на рак дітям.

Газета «День», Анатолій БАБАК.