Всеукраїнська благодійна акція "Подаруй радість дітям" стартувала у Києві 9 Грудня 2011 17:52

Всеукраїнська благодійна акція "Подаруй радість дітям" стартувала у середу, 7 грудня, у Києві, в Національному інформаційному агентстві УКРІНФОРМ. Акція проводиться вже втретє. Вона зібрала зірок естради та спорту, а також волонтерів – членів МГО "Скаути Києва", які розпочинають перший захід цього масштабного проекту – благодійну акцію "Крок до щастя", що пройде в Києві та Київській області.

"У межах акції "Подаруй радість дітям" у грудні 2011-го та січні 2012 року більше 20 тисяч дітей-сиріт з інтернатів та дитячих будинків, а також дітей із соціально вразливих категорій зі всіх областей України отримають новорічні та різдвяні подарунки і стануть учасниками свят", – зазначив на прес-конференції з нагоди старту акції президент ВБФ "Дитячий світ" Сергій Летенко.

За його словами, понад 10 тисяч волонтерів із більш ніж 30 партнерських громадських дитячих і молодіжних організацій по всій Україні проводитимуть збір подарунків і готуватимуть новорічні вистави, метою яких є подарувати цим дітям справжнє свято.

Організатори акції – ВБФ "Дитячий світ" та БФ "Товариство "Приятелі дітей" – закликають українців приєднатися до цієї акції, а також сфотографувати або зняти на відео добру справу, яку зробив сам чи разом з друзями. Ці фото і відео будуть розміщені в інтернеті. Цього року організатори планують зафіксувати 20 тисяч таких добрих справ.

Як зазначив С.Летенко, до акції приєднаються народний артист України Богдан Бенюк, гурти "MAD HEADS XL", "СМС", Едуард Приступа (гурт НеДіля), Олександр Педан, чемпіон світу з плавання Денис Силантьєв, телеведуча Алла Мазур та інші зірки, а також понад 7 тисяч співробітників банку "Надра".

"Дуже важливо, що ця акція виховує благодійність у дітях, тому що переважна кількість подарунків буде зібрана силами дітей, які живуть у повноцінних родинах", – підкреслила президент БФ "Товариство "Приятелі дітей" Марина Криса. Вона уточнила: велику увагу буде приділено саме дітям, які проживають у маленьких віддалених селах, провінційних містечках.

Організатори створили гарячу лінію акції: 044-481-09049. Кожен може безкоштовно зателефонувати і стати учасником великого благодійного проекту. "Ми віддзвонимо назустріч і розкажемо, в який конкретний спосіб можна приєднатися, за якими адресами принести речі чи подарунки, в яких дитячих будинках ця акція проходить", – сказав С.Летенко.

УКРІНФОРМ, Валентина Пащенко