У Львові до дня св. Миколая здійснюють дитячі мрії 13 Грудня 2011 10:08

«Допоможи здійснитись мрії» – під такою назвою у ЛМР стартувала благодійна акція до дня святого Миколая. У рамках акції проводиться збір коштів для дітей з інтернатів міста.

Метою збору коштів є облаштувати молитовні куточки та стипендії для талановитих сиріт. Відтак 10 обдарованих випускників  інтернатів отримають стипендії для подальшого навчання.

Акція організована зі спільної ініціативи Центру опіки сиріт ЛА УГКЦ та 5-ти шкіл інтернатів, а саме:

Львівська спецшкола-інтернат № 104 (Львів-Брюховичі)
Навчально-реабілітаційний центр «Мрія» (Львів)
Журавинський протитуберкульозний санаторій (смт Журавно)
Винниківська санаторна школа-інтернат № 9 (смт Винники)
Львівський дитячий будинок № 1 (Львів)

Акція триватиме до 18 грудня. На сьогодні у міській раді зібрали 3 тис 139 грн.

Кожного року ми намагаємося виявити благодійність та обдарувати подарунками дітей, до яких св. Миколай приходить завдяки серцям людей доброї волі. Найчастіше, це одноденні акції, дарують солодощі та одяг. Спільними зусиллями ми можемо внести більш суттєві зміни у життя дітей у інтернатах. Таким чином ми подбаємо про їх духовний та інтелектуальний розвиток, – співорганізатор акції сестра Михаїла.

Нагадаємо, дана акція – продовження співпраці, яка зародилася на Конференції співпраці із сиротинцями, яка відбулася в ЛМР у жовтні. На конференції представники молодіжних спільнот, волонтери, студенти, представники 14-ти соціальних інституцій (сиротинців, інтернатів) вирішили працювати над об’єднанням зусиль у контексті праці з дітьми позбавленими батьківського піклування.

За час відвідування інтернатів ми побачили, що є багато різних людей, які хочуть щось робити. Це можуть бути волонтери чи організації. І виникає у них таке питання: «Що ми можемо зробити? Чим ми можемо допомогти?, – директор Центру опіки сиріт Львівської архієпархії УГКЦ, отець Роман Прокопець.

Львівська міська рада