«Смачна новорічна країна» пішла з молотка 21 Грудня 2011 11:45

«Смачна новорічна країна» пішла з молотка

«Смачна новорічна країна» пішла з молотка. Щоби поближче придивитися до пряникових лотів, потенційні покупці мали цілий день. Стільки в Черкасах тривала унікальна виставка солодощів. Її експонати створили самі містяни. Причому вони вже мають досвід у цій нелегкій, подекуди ювелірній справі. Бо вперше пряникова країна з’явилася в Черкасах торік. Нагадаю, цей проект започаткувала перша пані Черкас – Анжела Одарич. На попередніх торгах за пряникові шедеври вдалося вторгувати лише п’ять із половиною тисяч гривень.
 
На годину далматинівський ді-джей став радіоліцитатором. За лоти – пряникові будиночки. За кожен кулінарний шедевр ді-джей зі старту править по сто гривень.
 
Євген Артеменко, ведучий радіо «ДАЛМАТИН»: «Думаю, що цвяхи та цеглу важче продавати, а от такі смачні штуки дуже легко продавати та приємно».

Кому віртуальні покупки не до душі – тим дорога до драмтеатру. Тут лоти можна роздивитися з усіх боків. А головне – відчути неперевершений аромат солодощів. Серед перших не втримався телеканал «ВІККА».

Мета таких торгів – благородна. Це вже традиція проекту «Смачна новорічна країна».

Валентина Шепецька, начальник управління культури та туризму МВК: «Минулого разу на такому ж аукціоні ми збирали кошти, які були передані дитячому інфекційному відділенню, за які вони придбали пральну машину для потреб відділення».

Цього разу на кону – життя. Причому не одне. Пацієнтам Центру дитячої онкології вдень воно коштує по півтисячі гривень.

Ігор Гайдай, заступник головного лікаря Черкаського онкодиспансеру: «На сьогодні в області в нас нараховується близько 300 дітей із онкологічними захворюваннями. Вони всі потребують допомоги. Звичайно, найбільше допомоги потребують ті діти, які вперше захворіли. Це найбільш коштовне та найбільш тривале лікування».
 
Та от із потенційними покупцями – проблеми. Організатори активно припрошували депутатів і підприємців. Прийшли одиниці. Обласна обраниця та успішна бізнес-леді Світлана Трофімова оминути солодкі торги, каже, просто не могла.

Світлана Трофімова, депутат Черкаської обласної ради, директор УК «Партнер»: «Во всех благотворительных акциях наша компания принимает участие. Это, во-первых. Во-вторых, здесь действительно благородное мероприятие, потому что дети онкобольные. Возможно, мы поможем родителям, и в какой-то момент они почувствуют тепло возле себя. Дать тепло – это очень благородно для меня».
 
Що далі, то з більшим азартом учасники торгувалися за лоти. Депутат міськради Сергій Ткаченко та заступник мера Олексій Гужва так захопилися, що останній поставив цього дня ціновий рекорд. За «Майстерню Санта Клауса» посадовець виклав тисячу двісті гривень.

Олексій Гужва, заступник міського голови м. Черкаси: «Фантастичні роботи, просто фантастичні. Стільки працы, стільки фантазії, скільки художнього смаку. Дуже красиво».

Міський обранець вирішив реваншувати кількістю. Сергій Ткаченко придбав відразу три будиночки.

Сергій Ткаченко, депутат Черкаської міської ради: «Такі творіння – це мистецтво. Дух захоплює. Гарну цю будівлю з шоколаду хочу подарувати своїй донці. А інші лоти – я сьогодні був присутній на заходах благодійних до Дня Святого Миколая, дарував подарунки дітям у декількох закладах, – то я хочу подарувати в ті дитячі заклади».

Так, по шматках, і розібрали пряникову країну. Вторгували за неї майже дванадцять із половиною тисяч гривень. Це проти торішніх п’яти із половиною тисяч.

«ВІККА-НОВИНИ»


Галерея (3 фото)

* Для перегляду клікніть на фото