Стартує аукціон на підтримку онкохворих дітей — участь може взяти кожен 22 Грудня 2011 16:45

У рамках проекту «Здоров’я нації» Благодійний фонд «Богуслав» за підтримки всеукраїнського інтернет-аукціону Aukro.ua розпочав Різдвяну благодійну акцію «Подаруй хворій дитині надію».

Організатори закликають усіх взяти участь в аукціоні й тим самим допомогти придбати необхідні медикаменти та обладнання для лікування онкохворих дітей. Адже найбажанішим подарунком на Різдво для такої малечі є здоров’я. Не секрет, що ефективне лікування часто недоступне дітям через відсутність належного державного фінансування.

У якості лота на благодійному різдвяному аукціоні виставлене зібрання творів Миколи Гоголя в чотирьох томах. Ці книги є першою частиною повного видання творів та листів письменника в 17 томах. На виручені кошти фонд планує придбати необхідні медикаменти та обладнання для лікування й реабілітації онкохворих дітей.

Разом із тим, Благодійний фонд «Богуслав» дбає й про моральну підтримку хворих дітей та їхніх батьків, організовуючи заняття дітей із досвідченими педагогами та вечірні заняття з волонтерами.

Новорічні свята працівники фонду планують провести в дитячих будинках, будинках для людей похилого віку та дитячих відділеннях лікарень. «Коли онкохвора дитина проходить курс лікування хіміотерапією, її та маму поміщають у спеціальний бокс, ізолюючи таким чином не лише від зовнішніх шкідливих впливів, а й від соціуму. Тому в першу чергу важливо допомогти дитині не втратити навичок спілкування. Надзвичайно важливою є допомога мамам. А якщо крім моральної підтримки надати бодай незначну матеріальну (у вигляді необхідних ліків, одягу, іграшок) — це було б чудово», — розповіла заступник директора Благодійного фонду «Богуслав» Світлана ФЕЩЕНКО.

За словами пані Світлани, головне завдання аукціону — привернути увагу до проблеми не лише комерційних організацій, а й звичайних людей, адже придбати книги на аукціоні, а значить, допомогти онкохворим діткам може кожен. Благодійний фонд уперше організовує подібний аукціон і сподівається на підтримку небайдужих людей.

Газета «День», Анна ХАБАРОВА