Акція „Подаруй дитині казку” триває! 21 Грудня 2011 16:02

Акція „Подаруй дитині казку” триває!

Попри всілякі негаразди світ живе надією. Надією на краще життя, щастя дітей, на добро і розуміння. Навіть дорослі, зрілі, раціональні люди десь у глибині душі сподіваються на диво, яке може з ними статись, радіють проявленому до них теплу, стають добрішими від добра, відкритішими від щирості та розуміння. Що вже казати про дітей. Особливо чекають вони на приємні сюрпризи, казку, чудеса у ніч з 18 на 19 грудня, коли в їх оселі нечутно приходить Святий Миколай і кладе під подушку жаданий подарунок. На дарунок від Святого Миколая сподіваються всі діти: і ті, що живуть у щасливих родинах, і ті, що не мають щоденної радості.

Принести радість саме таким дітям, яким пощастило менше, – мета широкомасштабної новорічно-різдвяної благодійної акції „Подаруй дитині казку”, яка уже вдруге здійснюється колективом обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського. З початку грудня працівники, користувачі бібліотеки, небайдужі люди приносять дитячі іграшки, речі, книжки.
 Тож 19 грудня бібліотекарі влаштували радісне свято з подарунками, конкурсами та іграми для дітей, які особливо потребують тепла і підтримки – 20 вихованців комунальної установи "Притулок для дітей "Надія" служби у справах дітей Кіровоградської облдержадміністрації.
 
Після невеличкої екскурсії дітлахів запросили до відділу документів іноземними мовами, що на один день перетворився на казкову вітальню. На початку в дітей запитали про те, яке свято відзначають кожного року 19 грудня. Найкмітливіші та найшвидші відразу дали правильну відповідь – День Святого Миколая. Потім їм розповіли легенду про виникнення цього свята та про те, хто такий Святий Миколай. Після чого, завдяки спеціальному мультимедійному обладнанню, малеча переглянула новорічний казковий мультик на широкому екрані. Після перегляду мультфільму на дітей чекав солодкий стіл та подарунки від Святого Миколая. Веселі конкурси, загадки теж завершувалися призами, солодкими подарунками. Порадував дітей і святковий стіл із смачним чаєм з цукерками та печивом.

Укотре організатори свята переконалися, що так легко стати чарівником та подарувати свято тому, кому воно так необхідно.

Благодійна новорічно – різдвяна акція „Подаруй дитині казку” триває до 13 січня. Безмежно дякуємо усім, хто уже взяв у ній участь.
 Ще є час, тож кожен бажаючий, з добрим серцем та щирими помислами, ще може принести дитячі речі, іграшки для передачі тим, кому пощастило менше.

У рамках проекту буде здійснено ще 2 акції, об’єктами яких стануть:
Комунальний заклад „Навчально-виховне об’єднання Кіровоградська загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів з утриманням дітей-сиріт та класами для дітей зі зниженим зором – центр позашкільного виховання;
Новопразька школа-інтернат для дітей-сиріт (Олександрійський район)

Не залишайся осторонь, даруй добро і роби світ кращим!

Кіровоградська обласна універсальна наукова бібліотека ім. Д .Чижевського