Брифінг: «Старт ювілейного 15-го Національного конкурсу «Благодійна Україна-2021» 6 Жовтня 2021 15:17

Місце: Український кризовий медіа-центр (Український дім, вул. Хрещатик, 2, поверх 2)

Час: 07.10.21 о 12:00-12:30

7 жовтня 2020 року в Українському кризовому медіа-центрі (Український дім. вул. Хрещатик, 2; поверх – 2) відбудеться брифінг: «Старт ювілейного 15-го  Національного конкурсу «Благодійна Україна-2021».

Питання до обговорення:

1) Питання старту Національного конкурсу «Благодійна Україна-2021». Конкурс – щорічний захід, заснований ВБО «Асоціація благодійників України» з метою розвитку ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик. Конкурс розпочав свою історію у 2007 році, а в форматі «Благодійна Україна» – проводиться з 2012 року. Цього року – це 15-й ювілейний конкурс.

2) Результати дослідження та опитування «Зелена книга української доброчинності-2020». Проєкт організовується та упорядковується з 2012 року Асоціацією благодійників України. Цьогорічні питання та відповіді 145 респондентів, представників благодійного та громадського сектору, стали основою для формування щорічного аналітичного видання про стан доброчинності в Україні. Це ґрунтовні дослідження стану третього сектору, що дають основу для розуміння ситуації та подальшої роботи в секторі. В аналітичному коментарі до дослідження розглядаються основні тенденції розвитку благодійності, особливості діяльності благодійних організацій і пріоритети у 2020 році.

У брифінгу візьмуть участь очільники конкурсу, які повідомлять про основні засади, правила та організацію конкурсу, а також розкажуть про особливості оцінювання заявок Національного конкурсу «Благодійна Україна – 2021», його часові рамки, проведення нагородження.

Рішенням Засновника цього року заявки на участь у конкурсі «Благодійна Україна» приймаються з 4 жовтня 2021 року до 7 березня 2022 року. Нагородження переможців та номінантів «Ангелом добра» – скульптурою янгола з бурштиновим оздобленням традиційно відбудеться навесні у Києві. У рамках Всеукраїнського конкурсу також проходять і регіональні етапи конкурсу.

Цього року Оргкомітет Конкурсу визначив 25 конкурсних номінацій, за якими буде проводитись відбір. Заповнюючи заявку необхідно обрати одну, або декілька номінацій під які підпадає діяльність організації чи проект:

Основні колективні номінації:

  1. Благодійність великого бізнесу.
  2. Благодійність середнього та малого бізнесу.
  3. Корпоративна благодійність.
  4. Колективне волонтерство.
  5. Всеукраїнська благодійність.
  6. Регіональна благодійність.
  7. Місцева благодійність.
  8. Благодійність в охороні здоров’я.
  9. Благодійність в освіті та науці.
  10. Благодійність в культурі та мистецтві.
  11. Благодійність в соціальній сфері.
  12. Благодійність в сфері екології та охорони довкілля.
  13. Благодійність в захисті України.
  14. Благодійність неурядового сектору.
  15. «Добро починається з тебе».
  16. «Молодіжні благодійні ініціативи».
  17. Благодійна акція року.
  18. «Платформа добра».
  19. «Інновації в благодійності».

Індивідуальні номінації:

  1. Благодійник року.
  2. Волонтер року.
  3. Менеджер року у сфері доброчинності.

Спеціальні номінації:

  1. Народний благодійник.
  2. Медіа і благодійність.
  3. Допомога з-за кордону.

Спікерами брифінгу стануть голови керівних органів:

  1. Олександр Максимчук – президент Асоціації благодійників України, Голова організаційного комітету. Розповість про організацію та підготовку, часові рамки та умови цьогорічного конкурс та його спеціальні номінації.Пан Максимчук коротко презентаціє цьогорічне фахове аналітичне дослідження «Зелена книга української доброчинності-2020».
  2. Лариса Мудрак – віце-президент Асоціації благодійників України, журналіст, медіа-експерт і волонтер, Голова медіа-ради. Розповість про ситуацію інформаційної підтримки конкурсу у ЗМІ та про особливості визначення кращих благодійних ініціатив та проектів у сфері ЗМІ.
  3. Анжеліка Рудницька – співачка, мисткиня, журналіст, волонтер, громадський діяч, Радник Міністра культури України, Голова Наглядової ради. Виступить із повідомленням про популяризацію конкурсу та благодійності у волонтерському середовищі, партнерів конкурсу та про оцінювання домінантів представництво інтересів конкурсу в органах державної влади, ЗМІ, громадських та бізнесових колах.

Історія конкурсу: Національний конкурс «Благодійна Україна» –  щорічний Всеукраїнський конкурс, заснований Всеукраїнською благодійною організацією «Асоціація благодійників України» з метою розвитку ефективного соціально-орієнтованого благодійництва, меценатства та волонтерства в Україні шляхом публічного стимулювання кращих благодійників, меценатів та волонтерів, їхніх організацій та практик. У жовтні 2021 року стартував 15-й Національний конкурс «Благодійна Україна».

Запрошуємо до участі у брифінгу представників медіа, журналістів, благодійників, громадськість.

Наперед завдячуємо вашій інформаційній підтримці та популяризації конкурсу.

Чекаємо ваших заявок та акредитації. Нехай про те добро, яким Ви ділитесь дізнаються усі!

P.S. Брифінг транслюватиметься онлайн на сайті УКМЦ – http://uacrisis.org/ru/stream. Додаткову інформацію про конкурс можна отримати на офіційному сайті www.blagoukraine.org  або в Оргкомітеті конкурсу: Оксана Лобко, тел. +38 (067)16 40411, електронна пошта: [email protected].