Святий Миколай відвідав Херсонських дітей-сиріт 23 Грудня 2011 18:28

Святий Миколай відвідав Херсонських дітей-сиріт

18 грудня 2011 в залі херсонського державного будинку художньої творчості відбувся театралізована вистава до Дня святого Миколая для дітей-сиріт та дітей з неповних сімей з Херсона та області.
 
Студенти-першокурсники з Херсонського державного університету, які виступали на святі, відкрили діткам двері в казку. На сцені були і сніговики, і янголята, і чортики, і сам святий Миколай. Видно було, як горять від щастя очі дітлахів. Адже не щодня вони отримують достатньо турботи, ласки й уваги.

Залучити в казку хлопців допомогла інтерактивна гра «передай кульку», в якій наввипередки потрібно було передати кулю один одному з першого до останнього ряду. Потім герої казки пропонували діткам сказати, які добрі, ласкаві і ввічливі слова вони знають. По залу так і чулося: «мама», «люблю», «дякую» … Дуже шкода, що цим маленьким людям просто нікому подарувати подарунки на день святого Миколая.

Такий захід міг би й не статися, якби не підтримка та фінансування фонду «Анастасіс» та депутатів Херсонської міської ради, які власними силами показали діткам, що диво є.

– Ми будемо проводити протягом року такі акції. У нас ще є Різдвяні свята, і ми постараємося провести акції для дітей-сиріт …

Також ми плануємо провести акції до дня Матері (8 травня), до Дня захисту Дітей (1 червня) … Зараз, спільно з Фондом "Анастасіс", ми збираємо речі для дітей-сиріт ". – Сказав Віктор Гаврилюк, депутат міськради.

Справжнім сюрпризом стали солодкі подарунки для всіх дітлахів, які очікували їх після вистави. А ще була проведена екскурсія до Катерининському собору отцем Сергієм, головою фонду «Анастасіс».

Підтримати захід прийшов Устин Мальцев, голова благодійного фонду, який і сам є ініціатором подібних проектів:

– Чи варто проводити такі заходи? Звичайно ж, так, і як можна частіше! Для дітей дуже важлива увага і спілкування, іграшки цього замінити не можуть. Дитяче щастя – безцінне! Це запорука побудови правильної психіки у дитини. Діти – це майбутнє нашого суспільства і якщо ми хочемо жити в спокійній і стабільній країні, ми зобов’язані приділяти дітям увагу і турботу.


Галерея (4 фото)

* Для перегляду клікніть на фото